nikah günü almak

elma sekeriiii
belediyenin kapısını a$ındırmanız anlamına gelmektedir.

ilk önce gidip belediyenizin anla$malı olduğu devlet kurumuna gidip bir röntgen bir de kan testi yaptırmak için ba$vurmanız gereklidir. ancak o testleri yaptırmak için dünya sıra+ sonuçlar için zaman harcamanız lazımdır; ki bu çalı$an çiftler için ideal olmayan bir sistemdir.
misal, ben bu gün testler için 11de ba$vurup 4’te sonuç alacaktım; bunun yerine gidip özel bir hastaneden tüm i$lemlerimi yaptırdım.
eğer bu $ekilde dı$arıdan yaptıracaksanız; belediyenin anla$malı olduğu kurumdan onay almak zorundasınızdır. bunu da atlamayınız lütfen.
onay aldıktan sonra belediyeye gidip gün için gerekli evrakları vermelisiniz;
bunlar genelde doktor raporları, ikametgah, 6 adet resim’den olu$maktadır.
akabinde de bir gün seçmelisiniz.

hafta içi gün alırsanız 80-100 civarı; hafta sonu gün alırsanız 120- 160 civarı; memuru çağırırsanız 180-270 tl civarı bir para ödemek zorunda kalırsınız. bu meblağlar da belediyeden belediyeye deği$mektedir.

memuru düğün yerine çağıracak olanlardansanız; belediyeye verilecek para+ nikah memurunun git gel taksi parası+ memurun yüzgörümlüğünü de hesaba katmalısınız; ki bu meblağ yakla$ık 500-600e çıkmaktadır.
hele daha kalabalık semtlerden birinde evlenecekseniz meblağ daha da yükseliyor; misal kadıköyde nikah memurunu çağıracaksanız 1000tl ye çıkıyor masraflar neredeyse.

akıllı olun, nikahı düğünden önce yaptırın; düğününüzde fake bir nikah memuru size imza attırır gibi yapsın; millet gözya$ıyla alkı$lasın otursun yerine.
minimum masrafla bu $ekilde sıyrılabilirsiniz ancak.

i$ bu yeni evlilik yapacak olan çiftlere adanmı$ bir entrydir.

(bkz: öpt t$k bye)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol