cidade de deus

angelus
basrollerini matheus nachtergaele ve seu jorge’nin oynadigi, yonetmenligini kátia lund ve fernando meirelles yaptigi 2002 tarihinde cekilen, rio de janeiro gettolarindaki uyusturucu ve cete kulturunu anlatan, sokaklardaki yetisen cocuklarin kurduklari kucuk cetelerden, zamanla ele gecirdikleri uyusturucu ticaretini gozler onune seren, brezilya tarihinde en cok izleyici ceken, tum oyuncularin amator oldugu, ulkede tanri kent olarak yayinlanan drama filmi.
shibumi
orjinal ismi cidade de deus olan , ismini yonetmenin de yasadigi bir toplu konut projesinden alan izlerken porfesyonel oyunculuk olmadan da ortaya yurek konursa eger proefesyonel oyunculugu aratmiyor dedirten ,sahsimin agzi bir karis acik sekilde sasirmis , biraz urkmus , ama ekrana baglanmis sekilde izledigi mukemmel fernando merielles filmi.ayrica rivayet odurki lula bu filmi izledikten sonra devletin sosyal sorumlulugunu arttirmaya kara vermistir.
feridun bitir
1960 brezilyasındaki çete olaylarını anlatan,insanın tüylerini diken diken yapan etkileyici bir film.

http://www.imdb.com/title/tt0317248/
hallucinogen
ing. adı city of god olan fernando meirelles filmi.ünlü yönetmeni constant gardener dan önce şöhrete kavuşturan filmde küçük savunmasız ve ürkek bir çocuğun gözünden 1960 ve 1970 lerin brezilya gettolarında olup bitenler anlatılıyor.eğer ort. 9-10 yaşlarında kıçlarında tek bir donla topluca intihar eden veletlerin sokak çetelerini ve bu çeteler arası savaşlarda onların bu sümüklü hallerine tahammül edemem diyorsanız tam bir işkenceye dönüşebilir.bunun çin biraz olayın sosyal boyutları ve bölgenin siyasası hakkında bilgi sahibi olunmalı.
mitili
60’larin brezilya’sinda gecen igrenc ama gercegi yansitan olaylarla bezenmis harika bir film. yine de siddetten hoslanmayanlara tavsiye etmiyorum kesinlikle.
serefsiz adam
37 defa izlenebilen filmler vardır. baymaz, her keresinde yine heyecan, hüzün vs duygular verir. işte onlardan biri. çocuk oyuncular pek sevimli, pek yazık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol