28 haziran 2010 askerin yanlışlıkla köylü vurması

independence
olay hatay’in hassa ilcesinde meydana geldi.

guvenlik guclerinin kekik toplayan koyluleri terorist zannederek ate$ acmasi sonucunda 2 koylu ya$amini yitirdi 1 koylu yaralandi.

hatay valisi celalettin lekesiz konu ile alakali "olaylardan dolayi cok uzgun ve muteesiriz" aciklamasinda bulundu.

detaylar $oyle;

http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/06/28/koyluleri.terorist.zannedip.vurdular/581511.0/index.html

bugune kadar tamami ile tsk’nin tarafinda yer alsam bile, bu olayi kim nasil izah edebilecek bunu merakla bekliyorum. ulke oyle bir hale geldi ki terorist adam oldurmese asker olduruyor. psikoloji oyle bir hale geldi ki askerde, birak kekik toplayan koyluleri, dagda bayirda misket oynayan cocuklari gorseler terorist diye ate$ acabilecek hale gelmi$ler. onumuz aydin olsun ne diyeyim.
esrakesh
son günlerdeki terör olayları sonucu askerin de hassaslaştığı muhakkak.

lakin dağdaki 2 adam sana bir şey yapmamış, ateş açmamış saldırıda bulunmamış bu durumda hemen silaha sarılmak neden.
emirali
asker, polis, memur, bürokrat ailesinin halkı potansiyel terörist olarak görmesi yeni olmamakla birlikte bu son olaya benzer onlarca olay olduğu fakat haber yapılmasına izin verilmediği söylenir eskiden beri.
nerobianco
sınırlarımızdan içeri adam sızdırıldığı bu talihsiz günlerde verdiğimiz onlarca şehidin ardından hasaslaşan,görevini yerine getirmek için ciddi anlamda baskı altında kalan türk askerinin yaptığı bir hatadır. hatadır diyip olayı basitleştidiğimi düşünmek yerine o askerlerin ne denli gergin ve ağır sorumluluklar altında olduğunu ve her saniye ölümle burun buruna olduğunu düşünmek en azından onlara bir borcumuzdur.
independence
koyluler o esnada kekik toplamaya gidiyorlarmi$.

tamam asker endi$eli, asker gergin, askerin eli tetikte ama bir de $oyle bir durum var. ne saldiriya ugrami$lar ne de bir mudahale ile kar$ila$mi$lar. olen vatanda$larin hicbir $eyden haberleri yok, sadece yuruyorlar. nasil bir cinnet ani yuruyen insanlara ate$ etmeyi gerektirebilir ki? sonucta pusuya du$memi$siniz, bizzatihi siz kendiniz pusudasiniz. yani du$en degil du$uren pozisyonundasiniz.

boyle durumlarda profesyonel ordu ihtiyaci daha bir kendini belli ediyor zira bu koylu vatanda$larimizi olduren insanlar da 20 li ya$larda genc delikanlilar. ergen ya$lardaki insanlari bu tur gerginligi cok yuksek olan gorevlere yollarsaniz bu tur istenmeyen kahredici olaylarin onune gecebilmeniz mumkun olmaz.
coco
11 tane sehir verdıgımız hain samdinli saldırısından sonra 150 kısılık terorıst grubunun tespit edilmesine ragmen kacakcı zannettıklerı ıcın mudahele edılmedıgının acıklanmasının ardından boyle bır olayın meydana gelmesi dusundurucudur.
independence
ortada herhangi bir istihbari bilgi yoktur. asker her gun degi$ik yerlerde ve degi$ik saatlerde pusu atar olasi teror yahut kacakcilik guzergahlarina. bu olay da kismen sisli bir havada askerin pusu attigi yerden koylulerin yuruyerek gecmesi ve askerin psikolojik gerilimin de uzerinde olmasi sebebi ile direk tetige davranmasi sonucunda gercekle$mi$tir, en azindan tarti$ma programlarindan yahut haber bultenlerinden ogrendigimiz durum bu yonde. tam techizatli bir $ekilde pusuda bulunan askerin, onlerinden gecen ve en genci 62 ya$inda olan 4 ya$li insana "teslim ol" cagrisi bile yapmaksizin direk ate$ acmasi ne anla$ilabilir ne de affedilebilir bir olay degildir, olmamalidir. en yogun operasyonlarda dahi "teslim ol" cagrisi yapan asker, bu sefer hem de 60 i geckin ya$larinda ve sadece 4 ki$i olan insanlarin uzerine herhangi bir cagri yapmaksizin $arjorlerini bo$alttilar. bu hem tarti$ilmasi hem de cezalandirilmasi gereken bir durumdur ki ici$leri bakanligi da zaten konunun ara$tirilmasi adina mufetti$ gorevlendirmi$ durumda.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol