türkiye de teröre karşı alınan önlemler

independence
once teror nedir, terorist nedir ve devlet nedir sorularini inceleyelim;

terör: teroristin yaptigi $ey.(duz mantik mode on)

terorist: hic bir etik kurali olmaksizin, ahlak tanimaksizin, kadin cocuk ya$li sivil ayirtetmeksizin, aldigi her cani gurur hanesine centik olarak i$leyen $ey.(insan diyemedim)

devlet: ulusal sinirlari icerisinde vatanda$inin "refahini", "guvenligini", "ozgurlugunu", "insanca ya$ama hakkini" saglayan, daha once saglanmi$i varsa bunu koruyan i$letim sistemi.(siklika service packlere ihtiyac duyar, o da onun kusuru, oyle sevmek lazim)

normal denklem $u $ekilde olmalidir;

terorist teror uygular, devlet uygulanan yahut uygulanmasi planlanan terorun onune gecer, bunu engeller. olmasi gerekeni budur.

peki ulkemizde bu sistem nasil i$ler?

$oyle i$ler(lan iyicene yilmaz ozdil’e dondum ben de, satir satir boyle, bir yildizim eksik satir aralarinda)

terorist karakol basar, bir suru askeri oldurur $ehit eder, sonra it gibi kacar yuvasina, asker de pe$inden gider, sonra cok gerekliyse irak sinirindan 3 kilometre kadar iceri girer, sonra da geri doner. bu takip esnasinda bir kac terorist oldurulur ya da bize oyle soylenilir. sonra yine asker ucaklarla kandil dagini bombalar, helikopterler kandil daginda (sozde)tespit edilen magaralara ate$ kusar, onlar da geri doner.

sonuc?

asker cok kahramanca i$ler yapmi$tir, of aman oy.

ya biz boyle kandili falan vuruyoruz, ne bileyim terore korku saliyoruz ya kendi zihnimizde, her bir f16 nin kandile bomba atmasi tek sortide bize kac milyon dolar sokuyar bir fikri olan var mi? bir sortinin bize maliyeti milyon dolarlarla olculuyor. o sortiler de bir sike yaramiyor, ucaklar gotlerine baka baka geri donuyor, barzani oturdugu yerde guluyor, murat karayilan gegire gegire haberleri izliyor.

bunlar sinir bolgelerinde olanlar, bir de $ehir iclerinde ya$anan teror olaylari var ki onlar tam facia. istihbarat sifir, adam elini kolunu sallaya sallaya gelip diledigi yerde patlatiyor bombayi, sonra i$te biz de burada entry yaziyoruz "vay anam cok yazik, $ehitler olmez vatan bolunmez, turk kurt karde$tir engelleyen kalle$tir" minvalinde.

yok arkada$im yok, ne silahla ne entryler do$enmekle olacak i$ degil bunlar. siyasi irade, iradeden ziyade otorite $art. sen otoriteni kuramazsan bizim tepemize sican daha cok olur, bugun pkk biner tepemize, yarin israil, ertesi gun amerika derken bakmi$sin ki diyarbakir, van, igdir, hakkari falan cikmi$ elden, bir de kurdistanla kom$u olup resmi ziyaretlere ba$lami$sin.

ba$lik neydi?

turkiye de terore kar$i alinan onlemler.

nedir o onlemler peki?

yarrak afedersin.

adam istanbul’un gobeginde askeri aracta bomba patlatiyor lan. sana diyor ki "sikimin dogrultusu nereyi gosterirse orada teror yaparim ben arkada$im, gotun yiyorsa, yapabiliyorsan engelle".

aha aynen bunu diyor i$te, yalansa yalan de.

meclis kursulerinden konu$makla, $ehit cenazelerine onlarca koruma ile katilmakla, sozde bir iki damla gozya$i dokup ses titretmekle bu i$ler olmuyor annem, olmuyor. yapamiyorsun, beceremiyorsun, birak git, git ki daha fazla kan dokulmesin bu memlekette, git ki becerebilen birileri gelsin. $oyle delikanli birileri ba$a gecsin ve amerikaya ragmen "teror devam ederse ben kuzey irak’a girerim bir de orada kirmizi hat olu$tururum, guvenli bolge olu$tururum" desin.

git ki onu alinamayan bu kan, artik akmasin, akmaz olsun. git ki yerine gelecek olanlar ergenekon isimli kimi dolaplari gotunden uydurmak yerine gercek sorunlara egilebilsin, hakliya hakkini sucluya cezasini versin.

arkada$im, bi git i$te ya.

not: madalyonun bir de diger tarafi var ama, onu da goz ardi etmemek lazim. terorun bu son donemde bu denli arti$ gostermesinin sebebi ben ve benim gibi du$unen insanlarin seslerini yukselterek hukumeti ala$agi etmesi de olabilir. bu durumda da ortaya $oyle bir sonuc cikiyor ki o daha da vahim;

demek ki hukumet aslinda bizlerin farkedemedigi, goremedigi kimi $eyler yaparak teror orgutunu oyle bir sıkı$tırmı$ ki, orgut hukumete olan guveni sifirlayip bir $ekilde erken secimle falan hukumeti devirmeye cali$iyor. bu da madalyonun tam diger yonu. gel cik i$in icerisinden cikabilirsen.
isyankarmuhabir
terore ve teroriste onlem almak her ulke acisindan zordur. dunyanın en gelısmıs tekonoljılerını kullanan amerıka ve ıngıltere bıle bu konuda yetersız kalmıslardır. 11 eylul, londra metrosu teror saldırısı. terore onlem alabılmek ıcın oncelıkle ıstıhbarat servılsrınız tam anlamıyla calısıyor olması gerekır. teror konusunda istihbarat almakta 3-5 profesor ve emeklı komutan veya muazaf subayları dınlemeye benzemez. butun bunların yanı sıra ulkemızın ıstıhbarat bırımlerının en azından bır kısmının yeterınce calsıtgını dusunmekteyım, bızım duyup gorduklerımız engellenemeyen olaylar. hergun kac olayın onlendıgını bılemıyoruz, istihbarat raporlarına erisimimiz imkansiz.

basta emperyalist ulkeler olmak uzere bırcok ulke teroru onlemek ıcın ısıthbarat calısmalarını öngorü ve önleme baslıkları altında toplayarak sınırları dısında terorıstlerle mucadele adı altında emperyalist politikalairni devam ettirmektedir. bizim ulkemizin kurulus felsefesine zit oldugu icin emperyalist politikalar guderek bizim ulkemizinde bu sekilde davranmasi olasi degildir.
independence
ha bir de bol bol dua ediyorlar "rabbim bizi terorun lanetinden muhafaza eylesin amin" diyerekten. rabbin eline g3 u alip sinirda nobet tutmayacak hafiz, dua guzel dua cici ama daha realistik onlemler lazim. her i$i rabbine birakirsan olmaz o i$.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol