cennet yurdumun salak şoförleri

atacamadesert
"şoförün erkek ya da kadın olması farketmez ama salaklık bakidir" cümlesinden hareketle yazılı ve yazılı olmayan kurallara uymayarak trafiği felç eden salak şoförleri işaret eden başlıktır.

şöyle ki; insan denen düşünemeyen hayvanın auto-mobile denen kendi kendine gidemeyen aracı, araca hakim olarak kullanabilmesi için trafik kurallarını bilmesinden çok daha fazla yetiye sahip olması gerekmektedir.

örneğin, her şehrin, her caddenin, her sokağın kendine göre bir trafik akış hızı vardır. at arabaları ve bisikltlerin seyrettiği bir kasabada dura kalka, esnafa selam vere vere, bakkaldan kısa marlboro almak için arabanızı yolun ortasında bıraka bıraka gidebilirsiniz. lakin bunu herhangi bir büyükşehrin ana caddesinde yapamazsınız. linç edilirsiniz bir, kaza yaparsınız iki.

kendi hızında yumak olmuş akan bir trafikte hızlı gitmek kadar yavaş giderek insanların önünü tıkamak da zararlı bir harekettir ve bunu araba kullanmayı kocalarından öğrenmiş kadın şoförler kadar artık bir ayağı mezarda olan erkek şoförler de pekala yaparlar bu üç.

kızlarına araba kullanmayı öğreten baba modelleri her geçen gün artmakta olsa bile araba kullanma şansı verilmemiş kadınların bu şansı "elde etmiş" kadınlara oranı azdır ve de bütün salak şoförleri kadın addeden genç erkekler büyüyüp de baba olmaya devam ettiği sürece az olarak da kalacaktır. nokta.

simplist
araç kullanımının en azından direksiyon,vites ve iki pedal kullanabilmeyi gerektirdiği düşünülürse; nispeten öğrenme yeteneğine haiz, ancak araç kullanırken aynı anda düşünme yetisini ve aklını da kullanabilmekten aciz kişilerdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol