10 haziran 2010 boston celtics la lakers maçı

orqn
lakers’ ın müthiş bir motivasyon eksikliğiyle çıkarak büyük şansı teptiği maçtır. bu maça kazansak da olur kazanmasak da gözüyle bakmışlar resmen.

glen davis ve nate robinson gibi iki oyuncu bu maçın adamı oluyorsa, bu maçı boston’ a kazandırıyorsa anormal bir şeyler olduğu aşikardır.

boston aslında ray allen ve rasheed i dışarıda bırakırsak takım olarak iyi oynadı ve kazandı diyebilirim. özellikle pierce her sayı atması gereken hücumda attı. garnett ve rondo da zaman zaman sahneye çıkıp önemli katkı yaptılar.

lakers ise yine kobe ve gasol’ un eline baktı. bu ikiliye yardım edecek tek bir oyuncu bile çıkmayınca yenilgiden kurtulamadılar. artest- odom ikilisi yine çok kötüydü. geçen maç içine kobe kaçan fisher da kendi standartlarına dönmüştü. fakat lakers için asıl önemli olan ve maçın gidişatını büyük ölçüde etkileyen bynum’ ın sakatlığı. sadece 12 dakika oynayabildi ve o dakikalarda hiç rahat değildi. bu durum tabi bütün rotasyonu etkiledi ve maç boyunca odom- gasol ikilisi dinlenmeden oynamak zorunda kaldı.

hücum anlamında son çeyreğe kadar çok kısır giden maçta boston son çeyrekteki atağıyla maçı kazandı ve seriyi eşitledi.

serinin 5. maçında bynum’ ın sakatlık durumu çok etkileyici olacak. eğer yine oynayamazsa lakers’ ın işi çok zor.
crimson
benim açımdan ilk defa beklenen oldu ve boston kazandı. çok da güzel oldu. lakers’a sempatim çok daha fazla olmasına rağmen bu heyecanı en az 2 maç daha yaşayacığımı bilmek sevindiriyor beni.

bu gece, lakers adına yine elinden geleni yapan bi kobe, başarılı bir gasol, ortalama bir fisher olmayan bir artest gördük garden parkelerinde. asıl önemli konu şu ki, umarım lakers sağlık görevlileri fazla mesai yapar da bynum’ı bir an önce eski haline getirirler. ı ıh, cıh bynum’sız olacak iş değil bu.

big baby’e de edecek 2 lafım var:

(bkz: naptın sen yeğen yav)

bildiğin uçurdu adam. helal olsun. robinson da yine kendi tarzında yaptı bir şeyler. ama bana öyle geliyor ki, robinson serinin ilerki maçlarında 50 sayı ortalaması tuttursa bile, doc rivers onu tutmayacaktır takımda. boston kimyasına tamamıyla aykırı bir oyun anlayışına sahip çünkü. ama epey alıcısı olacaktır tahminimce. neyse.

demem odur ki, yine güzel bir maç izlettiler sağ olsunlar. başarılarının devamını diliyor, gözlerinden öpüyorum hepsinin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol