8 haziran 2010 celtics la lakers maçı

orqn
yaklaşık 5 saat sonra, saat 04:00 da başlayacak ve ntv den canlı yayınlanacak maçtır.

serinin boston’ daki ilk maçı olması ve boston’ un canavar gibi bir seyirciye sahip olması lakers’ ın bu maçı almasını zor kılıyor.
orqn
lakers’ ın kazanarak seriyi 2-1 e getiridiği maçtır.

öncelikle şunu söyleyeyim; acayip bir maç oldu bu. sahadaki kimse kendisi gibi değildi. kobe gibi oynayan fisher, gasol gibi oynayan garnett ve cenk akyol gibi oynayan bir ray allen vardı.

maçın başında boston fırtına gibi başlayıp 7 sayılık bir fark yaratınca, hem de bu farkı ilk iki maçta çok kötü oynayan garnett’ le yaratınca bu maç erken biter diye düşünmedim değil. ama sağolsun, 2 gün önce nba finallerinde bir maçta atılan en fazla üçlük rekorunu kıran ray allen 0/13 la oynayıp pierce’ da faul problemine girince lakers kontrolü ele aldı.

zaten maçın bu noktaya gelmesi 3 isim sayesinde oldu; fisher, kobe ve allen.

ray allen hayatının en kötü şut performansını sergiledi. kötü şut performansı deyince insanın aklına %30-20 falan gelir ama allen dün %0 la oynadı. elbette hayatı boyunca bir daha böyle bir performans sergilemeyecektir fakat bu sabahki oyunu ona pahalıya mal olabilir.

kobe bryant da berbat bir şut performansıyla oynadı, üstelik hiç alışık olmadığımız şekilde çok kötü şut seçimleri yaptı fakat maçı bırakmadı. işte iyi oyuncu olmakla süper yıldız olmak arasındaki fark burada belli oluyor. onun hırsı takımının da ayakta kalmasını sağladı.

derek fisher’ la alakalı övgü dolu bir entry yazmıştım kısa süre önce: #956397

ama bu sabahki kadar iyi oynayacağını asla tahmin etmezdim. yıllar önce san antonio’ ya 0.4 saniye kala attığı bir maç kazandıran basket vardı, o günden sonra hayatının en büyük sürprizini yaptı. aslında istatistiklere bakınca çok da abartılacak bir maç oynamamış gibi görünebilir( 16, 3, 3 ) ama attığı basketler çok kritikti. hemen hepsi lakers’ ın hücumda kitlendiği dakikalarda atılmış ekstra basketlerdi.

serinin devamında 2 maç boston’ da 2 maç da staples center’ da oynanacak. lakers boston’ daki 2 maçtan 1 ini daha alırsa bu işi bitirir.
crimson
şimdiye kadar izlediğim en enteresan serilerden biri oluyor bu seri. tam diyorsunuz ki, los angeles staples center’daki ilk maçı aldıktan sonra, bu motivasyonla 2. maçı da alır. ama bir bakıyoruz boston alıvermiş 2. maçı.

sonra seri bostona taşınıyor, ve bu sefer beklentiler de "2. maçı deplasmanda kazanan boston deli dumrul seyircisiyle alır götürür bu maçı" şeklinde oluyor. ama bu sefer ne oluyor? lakers haksız çıkarıyor bu sefer bizleri.

tam da adına yakışır bir final izletiyorlar bizlere sağ olsunlar. hiç bir şey belli değil, her an herşey olabilir. biri çıksa dese ki maçtan önce, allen 13 te 0 isabetiyle oynayacak. hangimiz siktiri çekmezdik allasen?

şimdi diyorum ki, umarım boston alır da bir sonraki maçı, biz de bu zevki yaşamaya en az 2 maç daha devam ederiz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol