türkiyeyi unutup asyaya yonelen vicdanlar

darklord
insan olmanin gerektirdigi $ekilde dunyanin her hangi bir yerinde ac, yoksul, hasta, afetzede kisacasi yardima muhtac insanlar icin bir $eyler yapmaya cali$ip fakat bunu yaparken kendi ulkelerini unutan insanlardir. $oyle ki bir turkiye gercegi olarak bu gun hakkaride depremde evleri yikilmi$ sokaga ve ki$ ayinin bu $artlarinda acliga terkedilmi$ insanlar, marmara depreminden sonra devletin kendi elleriyle verdigi bir cok cadir`i ve konteyner`i geri almasiyla tekrar sokaga ve acliga terkedilen insanlar, acliktan olmek uzereyken sokaklarda bulunan ya$li ve cocuklar, i$sizlikten evinde satacak e$ya bulamayip oz evladinin tedavi masrafini kar$ilayabilmek adina bir diger evladini ba$ka bir aileye para kar$iligi vermek zorunda olan insanlar ve daha niceleri varken ve olacakken asyadaki yardima muhtac insanlara uzanan eller vicdanlariyla hesapla$malilar. asya ve benzeri dunya halklarinin ba$ina gelenlere ve geleceklere uzulmeyen elbetde insan olamaz fakat ailesi gunlerce ac gezmi$ bir babanin cebindeki parayi dilenciye vermesi ne kadar dogru degilse turkiye muhtaclarini ve $artlarini goz ardi edip dunya medyasinin yonlendirmesiyle ba$ka yerlere uzanan eller ve yardimlar da dogru degildir.
zany
hakkarili vatandas, devletten yardim degil "sadece bir gecmis olsun" dilegini hala beklemektedir.turkiyeyi unutup asyaya yonelen vicdanlara anadolulu da elbet birgun sirtini donecektir.donmelidir.
darklord
ve gene turkiyenin hala yaralarini saramadigi etkisinden kurtulamadigi ya$adigi o buyuk felakette, o buyuk depremde hangi asya ulkesinden ufak bir finans, bir arama kurtarma ekibi ya da bir tane kazma gonderilmi$tir. kimse kilini kipirdatmami$tir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol