ben yaptım ayağı yapmak

epikuros
ayak yapmanın türlerinden biridir. ayakla döverek karşılık vermek gerekir bunu yapana.

adam, senin bağlantılarından faydalanmak üzere senden yardım ister.
- falanca fabrika eleman alıyormuş. sen oranın müdürünü tanıyosun. bi görüşsen de bizim oğlanı alsalar işe.
- ben bi ararım, olacağı varsa olur.

adam gider, görüşmesi olumlu sonuçlanır. gelir sonra, teşekkür edeceği yerde.

- fabrikaya gittik, baktım ordaki müdür yardımcısı benim çocukluk arkadaşı, beni ayakta karşıladı, buyur etti pezevenk. ayıpsın abi dedi...

diye başlar anlatmaya. ben hallettim ayağı yapar. hatta abartır "aramızda kalsın. bizim müdür yardımcısı dediki, iyiki bana geldin buranın müdüründen bi skim olmaz. götünden korkar herif dedi" der. utanmadan senin bağlantının bi boka yaramadığını ima eder. çaktırmadan, "işi kendim çözdüm" demeye getirir.
epikuros
bir konu hakkında bilgisi senden az bi arkadaşın gelir yardım ister. bilgisayarına bir error dadanmıştır veya bi oyunun crackini yapmayı beceremiyordur. sen de elinden geldiğince açık bir dille sorunun çözümünün kolay yolunu izah edersin. gider senin anlattığın yolla halleder sorunu, fakat başka birinden ya da internetten, sorunun daha zor bir çözüm yolunu duyar. gelir sana, yine teşekkür edeceği yerde "olm aslında senin dediğinden daha kolay bi çözümü vardı işin, uğraştım baya tabi, şöyle ettim böyle ettim çözdüm olayı, senin anlattığın çok karışıktı yav..." der. bırak bu ayakları demek gelir içinden.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol