gök rüzgarları operasyonu

0 /
independence
gercekle$en bu saldiri sadece yardim gemilerine yapilan bir saldiri degil, direk olarak turkiye cumhuriyeti’ne kar$i yapilan silahli bir saldiridir. bu konumda artik turk silahli kuvvetleri’nin bolgeye sava$ gemilerini gondermeleri gerekmekte, bir acidan baktigimizda bu $art. bir diger acidan bakacak olursak da turk silahli kuvvetleri’nin sava$ gemileri ile bolgeye intikal etmeleri direk bir sava$ sebebi sayilacaktir, bu da olayi cok daha uc seviyelere cekecektir. iki ucu boklu degnek kisacasi.
aello
israil konsoloslugunun onu savas alanina donmus resmen. van münüt diye takkelilerin oyu icin poz kesen kimilerinin eseridir. diyecek bir sey bulamıyorum. ulkeyi soktugu hale bak.
elma sekeriiii
israil konsolosluğunun önünde inanılmaz bir insan seli vardır protestolar için. böyle rezil bir ülkenin dünya kamuoyunda sessizce icraatlarının izlenmesi kabul edilebilir bir $ey değildir!
iran herhangi bir silah geli$tirme durumuna girdiğinde abd’nin "$$$$$$$$$ aloo!" tepkisine maruz kalırken, çok "kadim dostu" israil’in bu katilliğine niçin susuyor bu özgürlükler dünyası acaba!???

türkiye iran ile anla$ma yaptı diye israil’in yaptığı bu misilleme çok a$$ağılıkça bir harekettir. insanlıkları ölmü$tür onların. vaadedilmi$ topraklarında telef olmaları dileğiyle...
esrakesh
savaşta her şeyin mübah olduğuna inanan zalimlerin eylemidir. insanlık dışıdır. aksini iddia edenin insanlığından şüphe ederim zaten.

hele iddia edildiği gibi sadece türk gemilerine yapılan bir eylem ise ülke olarak tavır koymanın vakti gelmiştir.
esrakesh
gemide bulunan ayşe sarıoğlu isimli kişi twitterdan gemi ile ilgili haberleri veriyor. tabi ki bilgilerin ya da şahsın doğruluğu ile ilgili kesin bir bilgim yok ama ilgilenenler için:

http://twitter.com/aysesarioglu
aello
"bir başka ingiliz gazetesi the independent, dün gerçekleşen saldırı hakkında bilgi verdikten sonra israilli liderlerin operasyonun süreceği ve genişleyeceği yönündeki açıklamalarına dikkat çekti. israil savunma bakanı ehud barak’ın ateşkes çağrılarını reddettiğini belirten gazete, saldırıda ölen sivil kayıpların sayısının henüz bilinmediğini belirtti. ancak israil’in, nokta atışı yapan silahlar kullandığını savunduğunu aktaran the independent, bu yüzden de israillilerin ölen sivil sayısının az olduğuna inandıklarını aktardı. ingiliz gazetesi ardından saldırıya yakalanan veya yakınlarını kaybeden filistinlilerin hikayelerini aktardı." the indipendent
aello
akp hukumeti bilincli yapmıs olabilir kendisine müslümanlar tarafından bir kahramanlık sıfatı daha gelsin diye. gemi önceden uyarılmıs ısraıl sularına girerlerse tepki alacakları konusunda. yardımın baska yollarla yapılabileceği ama akdenize girmemeleri gerektiği soylenmis. offf..
elma sekeriiii
israilli yetkililerin savunması $u $ekilde:

başbakan benjamin netanyahu’nun sözcüsü mark regev ise afp’ye yaptığı açıklamada, "şiddet olaylarını onlar başlattı" diye konuştu.

regev, "biz bu olaydan kaçınmak için elimizden geleni yaptık. askerlere bunun bir güvenlik operasyonu olacağı ve en üst düzeyde direniş göstermeleri söylendi. maalesef gemilerdeki insanların elindeki ölümcül güçler tarafından saldırıya uğradılar. gemidekiler askerlere karşı demir çubuklar, bıçaklar ve ateşle saldırdı" dedi.



elma sekeriiii
türkiye’deki yansımaları gecikmedi... tekirdağ barosundan olan bir avukat bu gün 1. trakya bisiklet turunun son etabını tamamlamak üzere tekirdağ’dan start alan yarı$ma sırasında israilli bisiklet sürücülerine israil bayrağı açıp saldırmı$tır. yumruk atmaya çalı$ırken durdurulan avukat sorguya alındı.


türkiye’nin akıbeti çok parlak duruyor...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol