trans pride

alorarola
emekçi hareket parti’li lgbtt’ler, istanbul lgbtt sivil toplum girişimi ve kadın kapısı tarafından organize edilen türkiye’nin ilk trans pride haftası 10-13 haziran 2010 tarihleri arasında, istanbul’da gerçekleşecek.

yapılan açıklamada, “herkesin bir arada, kendini özgürce ifade ederek yaşabileceği bir dünya kurmak için, işlenen suçların sıradan olaylar değil, “nefret suçları” olduğunu anlatmak için, nefret”in gerekçelerinin bizim “kabahatlerimiz” değil, düzenin çıkarları olduğunu teşhir etmek için, “lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel olmanın, heteroseksüel olmamanın bir ayrımcılık ve şiddet gerekçesi olmadığı bir dünya yaratmak için, nefret cinayetlerinin politik cinayetler olduğunu ortaya koymak için, ölümü destekleyen yasalara geçit vermeyeceğiz, demek için tüm kurumları 13 haziran pazar günü 17:00’de‘1. trans onur haftası’nı birlikte örgütlemeye, birlikte alanlarda olmaya çağırıyoruz.” denildi.

alorarola
13 haziran pazar günü türkiye’de ilk defa düzenleneceği için herhangi bir ilgi görmeyecek zannediyordum. fakat saat 17:00’de istiklal hınca hınç dolunca gözlerime inanamadığım buluşmalara, uzun süredir göremediğim insanların yeniden doğarak varoluşlarına sahne oldu. ve bu sene dünyaca düzenlenecek olan ve türkiye’de 18 ncisi gerçekleşecek olan 2010 lgbtt onur haftasının daha kalabalık ve daha onurlu olacağını daha net gördüğüm travesti ve transseksüel bireylere ait istanbul lgbtt’nin düzenlediği türkiye’nin ilk onur ve mücadele bayramıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol