17 mayıs 2010 zonguldak maden ocağında patlama

esrakesh
karadon müessese müdürlüğü’ne bağlı 1 no’lu ocakta, saat 13.30’da meydana gelen patlama.

patlamada can kaybının olmadığı, maden işlerinin birkaçının yaralandığı açıklanmıştır.
independence
konu edilen patlamada 32 ki$i gocuk altinda kalmi$ ve ne yazik ki kendilerine halen ula$ilamami$. verilen haberler ise hic ic acici degil. detaylar;

http://haber.mynet.com/detay/guncel/maden-ocagindaki-durum-iyi-degil/511834
independence
yerin 500 metre altinda bulunan 32 ki$iye henuz ula$ilamadi. 32 can o gocugun altinda kurtarilmayi bekliyor ama ozel tv kanallarindan tutun devletin tv kanallarina kadar hepsinde ya "kocasinin karde$inden $upheleniyor" alt yazili gerizekali dedektiflik programlari, ya yemek programlari ya da en az dedektiflik programlari kadar gerizekali olan sozde yerli komedi dizileri. yemin ederim ba$ka ulkelerde olsa tv yayinlari hepten kesilir ve tum kanallarda tek bu haber ve geli$meler gosterilirdi. 32 insan gozuk altinda diyorum alo? 500 metre yerin altinda 32 ki$i var $u anda kurtarilmayi bekleyen, bultenlerinize ta$isaniza $u haberi, insanlari bilgilendirsenize allahin belalari!
independence
halen daha ne haber kanallarilnda ne de haber sitelerinde gereken onem verilmeyen haber. 32 ki$i 500 metre yerin altinda ya$am sava$i veriyor, kurtarilmayi bekliyor. banu alkan’in gogus ucu gozukse 8 gun boyunca surman$et yapacak olan tv kanallari ve haber internet siteleri bu haber kar$isinda sessiz sedasiz bekliyorlar, illa ki o 32 ki$inin ya hepsi ya da bir kismi can verecek ki haber degeri ta$i$in, yoksa banu alkan’in gogus ucunun gozukmesi ya da benzeri bir frikik haberi cok daha onemli, cok daha haber niteliginde bizim medyamiz icin. lan 2 gun gecti, bakan bile "ne yazik ki saatler gectikce umutlarimiz azaliyor" aciklamasi yapti, siz daha neyi bekliyorsunuz lan? yaziklar olsun sizin kazandiginiz tum paralara, lan olm haram olsun lan o paralarin hepsi size..
independence
gozuk altinda bulunan madencilere ula$abilmek icin son 130 metre kalmi$. gocuk altinda kalan ki$ilerin sayisini 32 biliyordum ancak 30 mu$. allah canlarini bagi$lasin onlarin ailelerine.
independence
kazadan sonra cumhurba$kani gul, devlet denetleme kuruluna madencilik sektorunu inceleme talimati vermi$. bu olaydan cikartmamiz gereken pek cok ibret alinasi $ey var ancak bunlarin en onemlilerinden biri de herhangi bir kaza olmaksizin devlet erkaninin hicbir $ey umurunda olmuyor, kaza gercekle$iyor akabinde de gostermelik bir inceleme talimati.

hacim kazadan once neredeydi bu akillar? senin $imdi verdigin inceleme talimati, yerin 500 metre altindaki 30 canin kaybomasini engelleyebilecek mi, he pa$am benim?

(bkz: dostlar alı$veri$te görsün)
independence
gozuk altinda bulunan i$cilere ula$mak icin minimum 4 gun gerekli oldugunu soyledi bugun aciklama yapan iki bakan. 49 saat zaten gecmi$ti, uzerine 96 saat daha eklendi $imdi.
independence
detaylar icin;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14775388.asp?gid=373

esrakesh’den ba$ka kimsenin 30 ki$inin hayat mucadelesini siklememi$ olmasi da ayrica gurur verici bir olay. bak burada ironi var, alik alik birebir $ekilde ortu$turmeye cali$ma cumleleri.
independence
son dakika haberlerine gore 28 madencinin cesedine ula$ilmi$.

insanlar hayatlarini gecindirebilmek adina canli canli topragin altina girip orada cali$iyorlar, topraklari bol olsun.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14780517.asp?gid=373
esrakesh
ilk tespitlere göre madenciler patlamanın hemen ardından karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatlarını kaybetmişler. 2010 da böyle bir sebepten bu kadar can kaybetmek ne acı.

mekanları cennet olsun.
independence
net dogrulayamasam da bulunamayan 2 ki$inin de cesedine ula$ildigi soylenmekte.

edit: haber dogru degilmi$, bugun ayin 22si ve ne yazik ki halen 2 madenciye ula$ilamami$.
independence
246 gun sonra çin’den getirilen 19 ki$ilik bir ekip sayesinde madencilerin cesetlerine ula$ildi. adli tipta yapilacak olan dns testinden sonra cenazeler aileleri tarafindan teslim alinarak topraga verilecek. topragin altinda can verdiler, topragin altina gidecekler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol