12 mayıs 2010 libya uçak kazası

independence
güney afrika cumhuriyeti’nden kalkan bir yolcu uçağı libya’nın trablus havaalanına inerken düştü. infilak eden ve tamamen parçalanan uçaktaki 61’i hollandalı 92 yolcu ve 11 mürettebatın hayatını kaybettiği bildirildi. sekiz yaşındaki hollandalı bir çocuk ise kazadan mucizevi şekilde sağ kurtuldu. uçağın aralarında bir caminin de bulunduğu yerleşim yerlerini pas geçmesi daha büyük bir felaketi önledi.

libya ulaştırma bakanı muhammed ali zidan, başkent trablus’taki kazanın ardından şu ana kadar 96 kişinin cesedine ulaşıldığını söyledi. ancak kazadan sağ kurtulan hollandalı çocuk dışında uçaktaki diğer 103 yolcunun öldüğü bildiriliyor.

kazanın tsi 07.00 sularında meydana geldiği belirtilirken, uçakta türk yolcu bulunmadığı açıklandı.

libya havayolu şirketi afriqiyah’a ait airbus a330 tipi uçağın 771 nolu seferini yaptığı ve güney afrika’nın johannesburg şehrinden havalandığı bildirildi.

afriqiyah havayolları’ndan bir yetkili, uçağın trablus havaalanına inişe geçtiği sırada çakıldığını belırtirken, düşen uçağın infilak ettiği ve tamamen parçalandığı ifade edildi.

kaza yerinden gelen ilk görüntülerde, düşen uçağın en sağlam kalan parçasının kuyruk bölümü olması dikkat çekerken, patlamanın etkisiyle yerde bulunan bir aracın da tamamen yandığı görüldü.

detaylar icin;

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/14699285.asp?gid=373

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol