yerli dizilerinde reklam kapatma hastalığı

independence
yeni yeni $ahit oldugum durum..kimi yerli dizilerde markasi okunan mamullerin uzerine montaj sirasinda bugu gibi bir $eyler konularak marka ismi bugulu bir camin arkasindan bakarmi$ gibi osteriliyor ve dolayisiyla da okunamiyor..bu sebeptendir ki dizinin icine okkali bir bicimde siciliyor..ya diziyi cekerken dikkat edin ve cekim esnasinda onlemlerinizi alin ya da hic ili$meyin birakin yayinlansin..daha ne kadar sacmalayabiliriz, limitlerimiz nelerdir inanin merak icerisindeyim.
imgoindeeperunderground
gozlere siyah bant yapistirilmis kisilerin taninmayacagina inanmak gibi bir seydir bu aslinda. sadece gozlerine siyah bant cekili bir kisi taninmiyorsa siyah gunes gozluklu kimseyi taniyamamiz gerekmez miydi?

elbette bu bugu hadiseside sacmaliktir. muhtemelen marka sahibinden "bak dizide markan gorunuyor, para ver" seklinde para istenmis, alinamayinca da kapatilmistir. turk medya cakalliklari seklinde daha genis bir konu basliginda incelenesidir.
angelus
dizi veya filmlerden ziyade bugulu goruntuler ardindaki urunleri, firma isimlerini ve bu tip sansurlu cekimlerin ne oldugunu cozmeye calismak bir noktadan sonra daha zevkli hale gelmeye basladigi gorulmustur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol