katil rahat etsin diye sahte robot resim çizmek

independence
ba$lik cok salak gelebilir farkindayim, esasi $u olmaliydi ama 50 karaktere takili kaldi;

"katil rahat hareket edebilsin diye sahte robot resim cizip medyaya dağıtmak"

zaten farkettim ki ba$liktan cok bir romanin onsozune benzemi$.

neyse konumuza donelim.

son 3 gunde izmir’de 3 ki$iyi olduren seri katilin rahat hareket edip hatalar yapmasi icin izmir emniyet mudurlugu tarafindan geli$tirildigi one surulen plan. izmir emniyet mudurlugu iki gundur bir robot resmi medya araciligi ile tum turkiye’ye gosterdi ve insanlar bu robot resme benzeyen ki$ilerin pe$ine du$tu. hatta hatta bu seri katil avi oyle bir hale geldi ki, facebook’ta bile seri katilin oradan birisi oldugu iddia edildi;

(bkz: izmir seri katilinin facebook da bulunduğu iddiası)

bugun izmir valisi ve emniyet mudur tarafindan yapilan aciklamaya gore i$in ic yuzu bu $ekilde degilmi$. emniyet mudurlugu bilincli olarak katile benzemeyen bir robot resmi medyaya dagitmi$ ki, katil resmi gorup kendisi ile hic alakasi olmadigini du$unup toplum icerisinde rahat hareket etsin ve olasi yanli$liklar yapsin, kendisini ele versin. i$te durumun ozeti buymu$.

bir diger yandan ben ne resimden anlamaz bir insanmi$im ki zanli yakalandigi zaman cekilen goruntulere bakarak "lan polise de helal olsun, adamin tipatip aynisini cizmi$ler, fotograf olsa bu kadar benzemezdi" demi$tim. tabi fake robot resim ile alakali aciklamalari sonradan dinledim, mal bir gozzevkim olu$una lanet ettim.
skymen59
adamın robot resminin çizilmesi için yardım eden vatandaş tarif edememiştir.tarifçinin gözleri benimki gibi astigmat ise öyle bir görüntü çıkar ortaya. polisler de ne desin, ’biz mahsus çizdik’. memur beyler, adamı rahat ettirmek istiyorsanız kodeste çayını kahvesini ihmal etmeyin.
dip not:adamın çenesinin alt tarafına bakmazsak, benziyor aslında.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol