seka

anlamayanadam
seluloz ve kagit sanayii kurumu.
turkiye cumhuriyeti’nin 4. fabrikasi olup. izmit’te bulunmaktadir. kapatma kararindan sonra butun isciler, aileler, izmit halki sokaklara dokulup eylem yapmislardir. hatta isciler gun itibari ile fabrika icerisinde 14. gunlerini yasamaktalar. "seka halkindir. kapatilamaz!" slogani izmit sokaklarinda heryerde afis halini almistir.
darklord
oyk nin karari ile mopak`a satmasi karari ardindan ankara 9. idare mahkemesinin, yurutmenin durdurulmasi istemiyle sati$ini durdurdugu ve $uanki akibetini takip edemedigim fabrika.
anlamayanadam
seka raporunda soyle deniyor: ``seka arazisinin tamami kocaeli buyuksehir belediyesi’ne tahsis edilmelidir. buyuksehir olarak seka arazisi uzerinde kultur park yaparak, izmit halkinin hizmetine acmayi dusunuyoruz. arazinin mevcut konumunu koruyarak turizm agirlikli tesisler yapacagiz.``
darklord
sozde demokratik fakat ozde antidemokratik yonetimlerin ozele el koyma yontemleri ve ozelle$tirme giri$imleri gibi bir cok fabrikanin, uretim merkezlerinin, hastanenin kapatilip veyahut ozel i$letmecilere devredilmesi durumunda acikta i$siz kalan 100 lerce emekci`nin surunmeye terkedildigi fabrikalardan malesef sadece ama sadece bir tanesi.
darklord
devlet ta$inmaz mulklerin ve kurumlarin sahibi degildir, halkin sahip oldugu bu tip sanayi uretim merkezlerini pazarda limon satar gibi satmamalidir. devlet`in eylemlerini hukumet kumanda eder, yurdum topraklarina halk`in iradesini ve haklarini savunabilecek da$$akli bir hukumet henuz gelmemi$tir.
anlamayanadam
iscilerin sabah fabrikaya gidip kartlarini bastigi, sonra gidip kahvehanelerde filan zaman gecirip aksam mesai bitiminde yine kartlarini basmaya geldikleri bi fabrika. tabii ki zarar eder.
darklord
bunun yontemi patatesi kalin soyan kariyi bo$amak degil ince soymayi ogretmektir. devletin bir sanayii bakani vardir ve bu bakan`in kollugunda cali$an denetciler bulunur ayrica fabrika ici yonetimindeki aksakliklari giderecek mudur,$ef gibi insanlar vardir cali$mayanlara tak sepeti koluna denir ve cali$acaklar i$e alinir. ozet olarak balik ba$tan kokmu$tur, kurunun yaninda ya$ta yanmaktadir. ver kurtul, sat kurtul politikasi halk`a ait fabrikalari kapitalist ve di$ kaynakli firmalara satarak milli uretimi sinirlamaktadir ve gene ayrica hic bir gerizekali i$ yapmayan zarar eden fabrikayi satin almaz. zira mopak gibi buyuk bir firma zarar ettigi iddia edilen seka fabrikasina gotune sokmak icin talip olmaz.
anlamayanadam
her yonetim degisikliginde fabrikanin basina getirilen kisi yonetime gelen partinin yandasi oldugundan fabrikaya kendi akrabasini, koylusunu, partilisini alir ise. bu sayede fabrika kadrosu kabardikca kabarir her gelen hukumetle bu boyle gitmistir sonunda seka bu hale gelmistir.
darklord
an itibari kapanmasinin durduruldugunu ve eskisi gibi uretime kaldigi yerden devam edecegini ogrendim fabrika.
www.ozgurluk.org/tr/modules.php?name=news&file=article&sid=1796
anlamayanadam
isciler ekmek paralarinin derdinde canla basla mucadele ederken, diger yandan seka’ya yardim adi altinda siyasi emeller tasiyarak apo lehine sloganlar atanlar, bu olaydan oy cikarmak isteyen partiler, iscilere slogan atsin diye para yediren buyuk patronlar mi dersiniz hepsi burada oluyor eylemin boku nasil cikar bize gosterdi yine turkiye.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol