cache

sekerlik
siklikla ulasilmasi gereken veya ulasilma zamanini kisaltmak icin kullanilan temporary directory yada yer. web browser lar mesela bunu ziyaret ettiginiz bir sayfayi tekrar acmak istediginizde daha once buraya sakladigi verileri kullanarak yukler. ama her zaman en yeni hali karsiniza gelmeyebilir. istenildiginde devre disi birakilabilen bir ozelliktir. cpu lerde ise iki adet bulunur. primary cache ve secondary cache. primary cache, islemcinin bir parcasidir ve secondary cache den daha hizlidir. secondary cache ise islemci disinda harici bir chipdedir ve primary cache e gore nispeten daha yavas ama ram den daha hizlidir
bok bocegi
konudan ziyade vermek istediği mesaja yoğunlaşmış hoş bir film..

spoiler

filmin temelinde daha ziyade eşitsizliklere yöneltilen eleştiriler var.. arka planda televizyon ekranında irak görüntüleri, daha çocukken kıskançlık uğruna hayatı mahvedilmiş cezayirli macit ve oğlu, büyüyüp zengin başarılı bir adam olan ama geçmişte ve bugün yaptıklarından vicdan azabı bile çekmeyecek kadar duyarsız bir adam.. bir sahnede tavukların boynu kesiliyordu filmde bir başka sahnede ise macitin.. ikisini de macit yapıyordu ve ikisine de aynı zengin, duyarsız adam neden olmuştu ama bunlar ufacık da olsa bir vicdan azabı duymasına yetmiyordu..

spoiler

velhasıl kelam güzel filmdi ama yok benim izlediğim filmde action olacak, her şey sonuçlanacak, gelemem ben öyle filmlere diyorsanız tavsiye etmiyorum hoşunuza gitmeyecektir..
__________________
zekirbelli
başlangıcı itibariyle hadi canım, bu nedir vb kavrama kargaşasıyla kendine kitleyen, akabinde kimi izleyiciye göre basit ve gereksiz bir konuya bağlandığı kimine göre ise intikam bu denli nasıl büyütülür yıllarca diyerek yorumlandığı 2005 fransa-almanya yapımı haneke filmidir.
nys
ilk izlediğiniz dakikalarda ’’ulan film bozuk takıldı sanırım’’ diyeceğiniz filmlerden biridir. ilerleyen dakikalarda uykusuz bir halde geldiyseniz evinize izlemek için direnmeye başlar, filmi anlama, sıkılmama ve uyumama mücadeleri verirsiniz. film biter ve sonunda ’’ ulan sonunda ne oldu anlamadım’’ da diyebilirsiniz. yani kısacası çoğu insana göre iyi, bana göre iyi olmayan filmdir.
yaslibirkisarehindussedegunler
-----------------------------spoiler----------------------------:
filmin ağıza sıçan anı majid’in intiharıdır. en azından benim için öyledir.

http://tinyurl.com/7xry5tt
-----------------------------spoiler----------------------------

film rutin fransız filmi olarak başlayıp ağır haneke eseri olarak devam ediyor. garip bir yoğunluk veriyor insana. haneke seviyorsanız, izlediğinizde hüsrana uğramazsınız. bir şans verin lan, korkmayın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol