zülfükar izol

independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
zülfükar izol şanliurfa
zülfükar izol, 3 mayıs 1959’da şanlıurfa siverek’te doğdu. babasının adı sinan, annesinin adı rabia’dır. ziraatçı ve ticaret; atatürk lisesi’ni bitirdi. serbest ticaret ve ziraat işiyle uğraştı. fazilet partisi ile adalet ve kalkınma partisi kurucu üyesi oldu. 20, 21, 22. dönem şanlıurfa milletvekili. orta düzeyde ingilizce ve arapça bilen izol, evli ve 5 çocuk babasıdır.

independence
dun mecliste sinir krizi gecirip, yumrugunu milletvekili masalarina vurup parmagini kiran, tedavisinin ardindan da yine meclise donup ba$bakanin elini open milletvekili.

sinir krizini anlarim, mecliste olmayacak $eyler degil bunlar, ozellikle bizim meclisimizde. yumrugunu siralara vurmani da anlarim, sinir aninda insanlar adam olduruyorlar, ancak anlayamadigim $ey tedavinin hemen ardindan meclise donup ilk olarak ba$bakanin elini opmek.

bu nedir hocam ya?

bir milletvekilinin ba$bakanin elini opmesi ne demek? bulundugu ildeki insanlari temsilen yine ayni insanlar tarafindan secilmi$ ve meclise gonderilmi$ birisinin, kalkip ba$bakanin elini opmesi ne kadar onur kirici, ne kadar gurur kirici bir davrani$tir ve hangi du$unce yapisi boyle bir eylemi gerekli gorebilir? el opmekle bu milletvekili bakanliga falan mi soyunuyor kendi aklinca bunu bilemedim, eger bu milletvekili yarin oteki gun bakan olursa bunu hic bilemeyecegim. demek ki adamin bir bildigi varmi$ der cekilirim ko$eme oyle bir durumda.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol