15 nisan 2010 eyjafjallajökull un patlaması

independence
oncelikle ismi ile ta$ak gecmeyin gebertirim. boyle gerizekali isimli bir yanardag, dunyadaki pek cok ulkenin hava trafiginin icine sicti mesela, turkiye de bu ulkeler icerisinde.

dun izlanda’da bulunan eyjafjallajökull isimli yanardag lav puskurtmeye ba$ladi ve kuller ile dumanlar 7000 metreye kadar yukseldi. ruzgarin da etkisi ile bu dumanlar ve kuller pek cok avrupa ulkesinin de havasahasini tehdit ediyor. 2 gun daha ayni $iddette lav puskurtmesi beklenilen yanardag sebebi ile 15 e yakin ulke hava ta$imaciligini neredeyse tamamen askiya aldi. ataturk havalimani’nin dunya ile olan ili$kisi kesildi, dalaman havalimaninda resmen bir kaos ya$andi. ataturk havalimanindaki hemen hemen tum avrupa ucu$lari kar$ilikli olarak iptal edildi ve havalimaninda bulunan yolcular istanbul’da ki otellere yerle$tirilmeye ba$landi.

bir kac gun daha bu yolcularin ucu$lari ya$ gibi gozukuyor, bunu da ek not olarak belirtelim.
independence
ulkemize gelmesi beklenen kul bulutlari ruzgarin yon degi$tirmesi ile birlikte rusya’ya dogru yon degi$tirmeye ba$lami$lar. sanirim korkulan ya$anmayacak turkiye’de.

konu $u $ekilde aciklanmi$;

ariduru: bulutlar rusya’ya doğru gidiyor

sivil havacılık genel müdürü ali arıduru yaptığı açıklamada bulutların sabahın erken saatlerden itibaren süratle kuzey istikametinde ukrayna içleri ile rusya’ya doğru gittiğini belirterek, “rüzgarın etkisiyle karadeniz kıyılarına kadar gelen kül bulutları rusya ve ukrayna içlerine hareket etti. ayrıca istanbul’un kuzeyine kadar ilerleyen kül bulutları da yine rüzgarın etkisiyle bulgaristan ve yunanistan hava sahasına geriledi”dedi.


http://haber.mynet.com/detay/guncel/zonguldakta-goz-gozu-gormuyor/506668
elma sekeriiii
isminde meymenet yok ki patlamasında olsun...

kül bulutları eğer 1 hafta süreyle patlamalarla birlikte dağılmaya devam edecek olursa, hava sıcaklıkları düşmeye başlayacakmış verilen bilgilere göre.
independence
mynet konu ile alakali iki haber veriyor.

bir tanesinde bulutlarin rusya’ya dogru cekildigi belirtilirken bir diger haberde de "per$embe gunu istanbul hava sahasinin etkilenecegi" soyleniyor. kendi icerisinde tutarsiz bu insanlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol