american pittbull terrier

pipisik
bir köpek cinsi.

kökeni : amerika
karakteri : kurnaz gülüşü, kararlı bakışları ve kendine güvenen bir duruşu vardır. aslında bu özellikleri ile çoğu insan için heyecan ve bazen vahşeti akla getirmektedir. fakat bu düşünceler insanlar için pek geçerli değildir. daha çok diğer köpekler ve hayvanlara karşıdır. bu da eğer saldırganlık yönünde eğitim verilmezse pek görülmez. yine bilinenin aksine iyi karakterli, komik, aşırı derecede sadık ve tam bir aile köpeğidir. hem yetişkinler, hem de çocuklarla arası çok iyidir. yumuşak başlılık ve sabırlılık konusunda eğitim almış gibidir. cesur, akıllı ve dayanıklıdır. sahibi ve onun eşyalarını aşırı derecede koruma içgüdüsü vardır. bunun için düşmanlarını parçalayabilir. inatçı ve dik kafalı olabilmektedir ve bu yüzden zamanında iyi eğitilmelidir. dominant karakterli olduğu için diğer kedi ve köpeklere karşı tahammülsüz olabilmektedir. çoğu durumda onlara karşı arkadaşçadır. fakat yine de birlikte bakımı önerilmemektedir. aile içinde çocuklarla arası iyidir. ağrıya karşı çok dayanıklı olduklarından onlarla oyun oynarken çok mutlu olurlar ve sanki bir çocuk gibi davranırlar. aileden olmayan çocuk veya diğer hayvanlarla yalnız bırakılmamalıdır. genellikle dövüş köpeğidir ve kavga sırasında diğer hayvanların boynuna saldırır. eğer iyi eğitilirse çok iyi bir bekçi ve beraber yaşanacak refakatçi köpeği olur.

genel özellikleri : kaslı yapısı ile sanki devamlı olarak etrafına atraksiyon içindeymiş gibi görünür. tuğla şeklinde kafası, güçlü çeneleri ilginç-kolay tanınan alın yapısı ve boynu vardır. derin ve geniş bir göğüs yapısına sahiptir ve boyun ile uyum içindedir. tıknaz, bodur, çevik ve çok güçlüdür. kulakları genel olarak kestirilir. kuyruğu da yine kesilmiş olabilir. gözlerin etrafı değişik renklerde olabilir. vücudun geneli de çeşitli renklerde olabilmekte ve kabul edilmektedir. kuyruğu ucuna doğru iyice incelen formdadır. kısa, kalın ve parlak bir tüy yapısı vardır.
bakımı : kısa ve düzgün bir tüy yapısına sahip olduğu için bakımı kolaydır. tel bir fırçayla düzenli olarak fırçalanmalıdır. çok sık yıkanmaya ihtiyaç göstermezler.
yaşam ortamı : yeterli dolaştırılabilirse apartman yaşamı için uygundur. kapalı ortamlarda çok aktif olduğu için bahçeli bir ev tercih sebebidir. kısa tüylü bir ırk olduğu için soğuğu pek sevmez.

karakter özellikleri

başka köpeklerle geçinme :
başka petlerle anlaşma
:
yabancılara davranış :
itiat seviyesi :
eğitilebilirlik :
koruma özelliği :
egzersiz ihtiyacı :
boyut ve ağirlik :
kilo erkekde : 14 - 35 kg
kilo dişide : 14 - 35 kg
irk boyutu : büyük
yükseklik erkekde : 46 - 56 cm
yükseklik dişide : 46 - 56 cm
oyunculuk : 3
irk özellikleri :
kişilik : dominant, kurnaz, sadık, cesur, akıllı, dayanıklı.
yetenekleri : bekçi, koruma
yaşayabileceği iklim : ilıman iklim
en uygun yaşam alanı : bahçeli ev
taşıyabileceği hastalıklar : kalça dysplasisi, katarakt.
yaşama süresi : 12 - 13 yıl
tüy özellikleri :
tüy yapısı : tek katlı, düz, kalın, parlak.
tüy uzunluğu : kısa tüylü
tüy dökülmesi : az tüy döker
fırçalama : 2 haftada bir fırçalama yeterlidir
traş ve banyo : traş ihtiyacı yoktur. gerektiğinde yıkanabilir.
alabileceği renkler : tüm renklerde olabilir.
diğerleri :
irk grubu : terrier
kökeni : amerika
bağlı olduğu klup : ukc (united kennel club), nkc (national kennel club), adba (the american dog breeders association inc.), ckc (continental kennel club), apbr (the american pit bull registry), apri (american pet registry inc.), oreba (old red english bulldogges association & registry)
diğer isimler : pit bull terrier, amerikan pit bull.

kaynak : bursak9.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol