american indian dog

pipisik
bir köpek cinsi.

kökeni : amerika
karakteri : kızılderili köpekleri eskiden yerliler tarafından balıkçılıkta ve her türlü kara avında av köpeği olarak kullanılmıştır. ayrıca kabilenin erkek ve kadınları uzaktayken yaşlıları ve çocukları korumak için eğitilmiş, bekçilik ve koruma içgüdüleri yüksek köpeklerdir. kabilelerin göçleri sırasında taşımacılıkta kızak köpekleri olarak da görev yapmış olan american indian dog, oldukça zeki ve hisleri kuvvetli hayvanlardır. aile üyelerine karşı sadık ve çocuklarla geçimi çok iyidir. diğer köpeklerle arasında agresyon ve rekabet yoktur. geçmişten günümüze, her türlü eğitime yatkın köpekler oldukları ispatlanmıştır.

genel özellikleri : amerikan yerli köpeği veya kızılderili köpeği olarak bilinen bu çok eski köpek ırkı, geçmiş çağlarda kızılderililer tarafından çok çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere yetiştirilmiştir. american indian iri veya orta irilikte bir yapıya sahiptir.başı uzun, üçgen şeklinde, burun ince uzundur. dik kulaklara, büyük ve anlamlı gözlere sahiptir. iki göz arasındaki mesafe açıktır. kürkü iki tabakadan oluşur. alt katman su ve rüzgar geçirmez özelliktedir.tüylerin özel yapısı sayesinde köpeklere özgü kokudan yoksun ve hipoallerjeniktir. rengi ise siyahtan beyaza kadar her renkte ve çok çeşitli varyasyonlarda olabilir. kızılderili köpekleri için belirgin bir kürk yapısı mevcut değildir çünkü çağlar boyunca estetikten çok işlevlerine göre yetiştirilmişlerdir. ayrıca ayakları karda daha kolay yürümesini ve yüzmesini sağlayan perdeli bir yapıya sahiptir.
bakımı : american indian dog’lar ekstra tüy bakımına ihtiyaç duymaz. ancak düzenli olarak fırçalamak daha sağlıklı ve parlak tüylere sahip olmasını sağlar. tüylerinin özel yapısı nedeniyle astım ve allerji problemi olan insanlar tarafından tercih edilmektedir
yaşam ortamı : evde kapalı kalmaya ve apartman dairelerinde beslenmeye uygun değildir. çok fazla enerjik ve egzersize ihtiyaç duyan köpekler olmamasına rağmen açık havada serbest dolaşmaya, özgürlüğe düşkündür. yalnız kalmaktan hoşlanmaz, insanlarla iletişime ihtiyaç duyar. hava şartlarına karşı dayanıklı, daha çok kasaba tarzı yerleşimlerde, çiftlik evlerinde yaşamaya uygun bir ırktır.

karakter özellikleri

başka köpeklerle geçinme :
başka petlerle anlaşma
:
yabancılara davranış :
itiat seviyesi :
eğitilebilirlik :
koruma özelliği :
egzersiz ihtiyacı :
boyut ve ağirlik :
kilo erkekde : 14 - 21 kg
kilo dişide : 11 - 18 kg
irk boyutu : orta
yükseklik erkekde : 48 - 54 cm
yükseklik dişide : 46 - 51 cm
oyunculuk : 2
irk özellikleri :
kişilik : uysal, zeki, çalışkan, sadık, uyumlu, yalnız kalmayı sevmez.
yetenekleri : avcı, bekçi, koruma
yaşayabileceği iklim : soğuk iklim
en uygun yaşam alanı : bahçeli ev
taşıyabileceği hastalıklar : bilinen herhangi bir sağlık problemi yoktur.
yaşama süresi : 14 - 20 yıl
tüy özellikleri :
tüy yapısı : çift tabakalı, düz, su geçirmez.
tüy uzunluğu : kısa tüylü
tüy dökülmesi : az tüy döker
fırçalama : haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir
traş ve banyo : traş ve banyo ihtiyacı yoktur. gerektiğinde kuru şampuan uygulanabilir.
alabileceği renkler : siyahtan, beyaza kadar her renkte ve çok çeşitli varyasyonlarda olabilir.
diğerleri :
irk grubu : çoban
kökeni : amerika
bağlı olduğu klup : american indian dog registry or ipdba registry
diğer isimler : ------

kaynak : bursak9.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol