american bulldog

pipisik
bir köpek cinsi.

kökeni : amerika
karakteri : genellikle insanlara karşı mahcup, sıkılgan ve sakin yapılıdır. çoğu zaman diğer köpeklere karşı da iyi huyludur. saldırganlık konusunda american stafford terrier ve american pitt bull terrier’ e benzemez. american bulldog cesur, azimli ve fakat düşmanca düşünceli değildir. daima uyanık, kendine güvenen ve çocukları içtenlikle seven bir ırktır. vahşi hayvanlar ve boğalar ile bile dövüşebilir. hatta dövüşürken sanki ’ timsah başlı ve piton vücutlu ’ gibidir denir. eğitimde çok iyi söz dinler. gerçekten yiğit, sadık ve sevecendir. güçlü koruma içgüdüsü ve erken yaşta eğitim alabilme özelliği vardır. diğer köpeklere ve yabancılara karşı sinirli olabilir. ailesiyle birlikte olduğunda her zaman mutludur.

genel özellikleri : amerikan bulldog, ingiliz ırkdaşına göre daha çevik ve hareketlidir. bazıları 2 metre veya daha fazla yükseğe sıçrayabilmektedirler. koca bir başı, güçlü çeneleri, kaslı bir görüntüsü vardır. bu iri cüsseye rağmen sanki ayaklarının üzerinde dans ediyor gibidir. geniş bir göğsü, omuzlarından başına doğru daralan bir boynu ve hafif bir gerdanı vardır. geniş bir alın, kaslı yanaklar ve gözlere doğru kıvrımlı bir yüz şekline sahiptir. ağız tarafının dıştan görünüşü sanki bir kutuya benzer. kulaklar hafifçe sivri ve dik gibidir. bazen kulaklara estetik operasyon uygulanmasına rağmen genellikle kestirilmemiş tercih edilir. göz çevresi çeşitli renklerde olabilir. fakat beyaz ırklarda gözün çevresinin siyah olması aranan özelliktir. burun siyah veya gridir. siyah burunlularda dudaklar siyah olmalıdır. bununla beraber pembe de kabul edilebilir. ön bacaklar kemikli ve kaslı, aynı zamanda düz görünümlüdür. omuzların gerisi düz ve kaslıdır. kuyruk kalın ve nokta gibidir. tüyleri kısa, sert, beyazın tonları renginde, bej, kahve ve benekli lekeler şeklinde olabilmektedir. erkekler gözle görülür şekilde dişilerden güçlü ve kaslıdır.
bakımı : kısa ve sert tüylü olduğu için bakımı kolaydır. uygun bir tel fırça veya tarakla fırçalanabilir. çok sık yıkamaya gerek yoktur. uzun tüylülere göre bakımı daha kolaydır.
yaşam ortamı : american bulldog eğer yeterince dolaştırılıp antrenman yaptırılabiliyorsa apartmanda yaşayabilir. fakat bahçeli bir ev daha çok tercih edilir.

karakter özellikleri

başka köpeklerle geçinme :
başka petlerle anlaşma
:
yabancılara davranış :
itiat seviyesi :
eğitilebilirlik :
koruma özelliği :
egzersiz ihtiyacı :
boyut ve ağirlik :
kilo erkekde : 32 - 54 kg
kilo dişide : 27 - 45 kg
irk boyutu : dev
yükseklik erkekde : 55 - 70 cm
yükseklik dişide : 52 - 65 cm
oyunculuk : 3
irk özellikleri :
kişilik : mahçup, sıkılgan, sakin, cesur, sadık, sevecen.
yetenekleri : bekçi, avcı.
yaşayabileceği iklim : ilıman iklim
en uygun yaşam alanı : bahçeli ev
taşıyabileceği hastalıklar : kalça displazisi
yaşama süresi : 16 yıl
tüy özellikleri :
tüy yapısı : tek katlı, ince sert tüylü .
tüy uzunluğu : kısa tüylü
tüy dökülmesi : orta derecede tüy döker
fırçalama : 2 haftada bir fırçalama yeterlidir
traş ve banyo : traş ihtiyacı yoktur. gerektiğinde yıkanabilir.
alabileceği renkler : kahve, bej, beyaz tonları, benekli, lekeli.
diğerleri :
irk grubu : sportif olmayan
kökeni : amerika
bağlı olduğu klup : ukc
diğer isimler : old country bulldog

kaynak: bursak9.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol