airdale terrier

pipisik
bir köpek cinsi.

kökeni : ingiltere
karakteri : çocuklarla birlikte sabırlı ve naziktir. onları sever ve sayar. cesur ve koruyucudur. akıllı, canayakın ve sadıktır. eğitime cevap veren ve kolay eğitilebilir bir ırktır. yavru köpeklerle oyun oynamayı ve onlarla arkadaşlık yapmayı severler. ciddi bir şekilde eğitilene kadar biraz yaramaz ve gürültücü olabilirler. çok sık havlamazlar. eğitimi kolay olmakla birlikte sert ve ağır bir tarzda olursa sonuç istenildiği gibi olmayabilir. bir şeyi öğrenme konusunda yeterince çabuk ve akıllıdır. fakat siz eğitimde isteksiz ve kararsız olursanız o da size karşı aynı şekilde davranacaktır. onu eğitirken hoşuna gidecek tarzlar kullanılmalıdır. doğru seçilmiş bir eğitmen köpek sporlarını ve koruyuculuğu ona öğretebilir. airdale terrier evdeki diğer hayvanlara karşı genellikle iyidir. fakat bazen köpeklere biraz baskıcı olabilirler.

genel özellikleri : airdale terrier büyük terrier’ler sınıfına girer. kalın bir tüy yapısına sahiptir. uzun düz bir başı ve derin bir göğsü vardır. kalın ve karışık bir tüy yapısı olduğu olduğu için sık sık özel taraklarla fırçalamak gerekir. orantılı bir vucudu vardır. ön ayakların düzgün yapısı onu olduğundan daha yüksek gösterir. v şeklindeki kulakları hafifçe öne ve yana doğru kıvrılmıştır. burun siyahtır. genel olarak sonradan kesilerek kısaltılan kuyruğunu yukarıda tutarak taşır. eğer kuyruğu kesilmezse her zaman onu neşeli bir şekilde sallar ve geriye fazla kıvırmaz. yumuşak tüylerin üzerinde daha kalın olan dıştaki tüyler vardır. tüyleri bej rengi tonların içine dağılmış siyah ve koyu gri tüylerden oluşur. göğüste siyahla birlikte kızıl ve beyaz leke görülebilir. bacaklar, göğüs, karın altı, baş ve kulaklar bej renklidir. bazen bu renk omuzlara kadar uzanır.
bakımı : normal şartlarda airdale terrier in bakımı, sert ve çok uzun olmayan tüy yapısı dolayısıyla zor değildir. yılda iki defa tüylerini değiştirir ve kalın tüyleri çok çirkin görünmesin diye bazen özel taraklar kullanmak gerekir. gene parmak aralarındaki tüyler çok uzadığında kesilir.
yaşam ortamı : apartman hayatı için pek önerilen bir ırk değildir.

karakter özellikleri

başka köpeklerle geçinme :
başka petlerle anlaşma
:
yabancılara davranış :
itiat seviyesi :
eğitilebilirlik :
koruma özelliği :
egzersiz ihtiyacı :
boyut ve ağirlik :
kilo erkekde : 18 -23 kg
kilo dişide : 18 - 20 kg
irk boyutu : orta
yükseklik erkekde : 58 - 61 cm
yükseklik dişide : 56 - 58 cm
oyunculuk : 5
irk özellikleri :
kişilik : dominant, zeki, sabırlı, nazik, cesur, cana yakın, sadık
yetenekleri : iyi bir bekçi ve polis köpeği olabilir.
yaşayabileceği iklim : ilıman iklim
en uygun yaşam alanı : bahçeli ev
taşıyabileceği hastalıklar : koroner kalp hastalığı (chd), mide dönmesi, kalça çıkığı, göz hastalıkları, deri hastalıkları
yaşama süresi : 10, 13 yıl
tüy özellikleri :
tüy yapısı : çift katlı sert kaba yapılı alt tabaka sert üst tabaka hafif dalgalıdır.
tüy uzunluğu : orta uzunlukta
tüy dökülmesi : çok az tüy döker.
fırçalama : haftada birkac kez fırcalanması yararlı olacaktır.
traş ve banyo : tras ve banyo ihtıyacı fazla yoktur.
alabileceği renkler : sarı, bej rengi tonların içine dağılmış siyah, koyu gri.
diğerleri : :
irk grubu : terrier
kökeni : ingiltere
bağlı olduğu klup : akc ckc ankc kc ukc fci
diğer isimler : waterside terrier, bingley terrier

kaynak : bursak9.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol