12 nisan 2010 ahmet türk e yumruklu saldırı

pipisik
samsun’da bir davaya giden ahmet türk’e, ismail ç. adlı kişinin yumrukla saldırması sonucunda ahmet türk’ün ciddi şekilde yaralanması olayıdır.

haber milliyet’ten:

"bdp muş milletvekili sırrı sakık, samsun’da yumruklu saldırıya uğrayan ahmet türk’ün burnunun kırıldığını, alnında yarık oluştuğunu bildirdi.

muş’un bulanık ilçesinde 15 aralık 2009’da düzenlenen olaylı gösteriyle ilgili samsun 1. ağır ceza mahkemesindeki duruşma sonrasında yumruklu saldırıya uğrayan kapatılan dtp’nin eski genel başkanı ahmet türk, samsun kavak devlet hastanesi’ne kaldırıldı.

aa muhabirinin telefonla görüştüğü bdp milletvekili sırrı sakık, ahmet türk’ün adliye çıkışında saldırıya uğradığını anımsatarak, "saldırı nedeniyle ahmet türk’ün burnu kırıldı, alnında yarık oluştu. benim makam aracımın şoförü de saldırı nedeniyle yara aldı" dedi.türk’ün samsun kavak devlet hastanesine tedavi altına alındığını belirten sakık, "şu anda röntgen çekiliyor. tedavisinin ardından ankara’ya yola çıkacağız" diye konuştu.

muş’un bulanık ilçesinde 15 aralık 2009’da düzenlenen olaylı gösteriyle ilgili samsun 1. ağır ceza mahkemesindeki duruşmayı izlemeye gideceklerini içişleri bakanı beşir atalay ile bakanlık müsteşarına bildirdiklerini ifade eden sırrı sakık, "biz, içişleri bakanı atalay ve bakanlık müsteşarına duruşmayı izlemeye geleceğimizi söyledik. duruşma çıkışında polis ciddi önlem almıştı.

ancak saldırı sırasında güvenlik güçleri duruma seyirci kaldı. hatta güvenlik güçlerinden bazıları arkadaşlarımızı darp ettiler. benim makam aracım ve telsizimiz de zarar gördü" iddiasında bulundu.polislerin saldırıya müdahale etmediklerini ileri süren sakık, "olaylar görüntülerde açıkça gözüküyor. polisler şeklen güvenlik tedbiri almış. saldırı, yüzlerce güvenlik arasında oldu. duruşma çıkışında, bağırmaları duydum ve polise, bunları durdurması için çağrıda bulundum. buradaki saldırıda ihmali olan emniyet müdürünün derhal görevden alınması gerekir" dedi.

iki gözalti
kapatılan dtp’nin eski genel başkanı ahmet türk’e, samsun’da, adliye çıkışında yumruklu saldırıda bulunan kişinin adının ismail ç. olduğu öğrenildi.

edinilen bilgiye göre, muş’un bulanık ilçesindeki olaylarla ilgili davanın, samsun 1. ağır ceza mahkemesindeki ilk duruşması sonrası gerçekleşen saldırının ardından şüpheli ve yanında bulunan bir kişi yakalandı.

samsun emniyet müdürlüğünde gözaltında bulunduğu bildirilen kişinin 1983 doğumlu ismail ç. olduğu bildirildi.

olayla ilgili vali hasan basri güzeloğlu’nun kısa süre içinde bir açıklama yapması bekleniyor.

muş’un bulanık ilçesinde 15 aralık 2009’da düzenlenen olaylı gösterinin ardından tutuklanan turan ve metin bilen kardeşler hakkında açılan davanın ilk duruşmasını takip eden türk’e adliye çıkışında yumruklu saldırıda bulunulmuştu.

bu arada kavak devlet hastanesi dışında 2 kişi “sizi burada istemiyoruz” diye bağırdığı için gözaltına alındı. ahmet türk’ün peşinden samsun il emniyet müdürü muzaffer erkan’ın da gitmesi dikkat çekti.

2 mülkiye başmüfettişi görevlendirildi

öte yandan samsun valisi hasan basri güzeloğlu yaptığı basın toplantısında olayı kınadı. güzeloğlu, “valiliğimiz olarak alınan tüm tedbirler ve güvenlik önlemlerine rağmen meydana gelen bu olayın ihmali görülen tüm ilgilileri hakkında, çok açık ve kesin gerekli işlem yapılacaktır. şu an idari ve adli soruşturma yürütülmektedir. sayın içişleri bakanımızla da telefonla görüştüm. içişleri bakanımızın talimatıyla 2 mülkiye başmüfettişi konuyu incelemek ve idari yönden araştırmak üzere görevlendirilmiştir. cumhuriyet savcılığı adli tahkikate başlamıştır. saldırıyı gerçekleştiren ve olayda bulunan 1 kişi daha şu an gözaltındadır. sorguları sürüyor. sayın türk’e kavak devlet hastanesi’nde ilk müdahale yapıldı. burnunda kırık olduğunu öğrendim. bu provokatif saldırıyı gerçekleştirenler üzerinde tüm tedbirlere rağmen öncelikli ihmali olan ve ihmali bulunanlar hakkında gereken inceleme başlatıldı” diye konuştu.

saldirgan kahvede çalişiyor

öte yandan kapatılan dtp’nin eski genel başkanı türk’e yumrukla saldıran ismail ç.’nin bir kahvede çalıştığı ileri sürüldü.

bulanik’ta ne olmuştu
bulanık’ta geçen aralık ayında, dtp’nin kapatılmasını bahane eden grubun gösterisinde çıkan olaylarda esnaf turan bilen’in ateş açması sonucu kemal ağcan ile necmi oral’ın ölmesi, 10 kişinin yaralanmasıyla ilgili dava samsun’da görülüyor.

duruşmayı, bdp milletvekileri sırrı sakık ve nuri yaman ile kapatılan dtp’nin eski milletvekileri ahmet türk ile aysel tuğluk da izledi.olayla ilgili 2 kişinin gözlatına alındığı bildirildi."

http://tinyurl.com/yd7cwug

specialn
ahmet türk de karşılık vermeyi ihmal etmemiştir. ancak görüş bildirmek gerekirse;ahmet türk kafasında birisi kendilerine göre karşıt görüşteki birisine yumruk atsaydı o da hoş olmayacaktı, bu da hoş değil.
independence
cok uzucu bir haber, cok uzuldum. ters smiley yapip uzuntumu belirtebilme imkanim olsaydi sozlukte hic tereddutsuz yapardim, o derece etkilendim.

bi vakit carpilicam bu yalanlardan ama du bakalim, daha ne kadar surer boyle.
elma sekeriiii
iyi olmu$ diyeceğim; ama cümle aleme liberal olarak kendimi tanıtmı$ olduğumdan dolayı; ve bu yarattığım karakter aaa $iddet yakı$ır mı ama cümleleriyle yoğurulmu$ olduğu için:

çok yazık. sorunlarımızı yumrukla değil konu$arak hatta dağa kaldırar... kötü olmu$ özetle.
elma sekeriiii
kendisine saldıran adam cezaevinde. adamı destekleyen 30 kişi ise cezaevi önünde ahmet türk’ü yeren sözlerle protesto yapmakta.
bunun üzerine ise osman baydemir’in zehir zemberek açıklaması tuz biber olmu$tur. hasbinallah.
esrakesh
bu saldırı kapsamında samsun emniyet müdürünün geçici olarak merkeze alındığı son dakika haberlerin manşetlerinde yer almaktadır şu an.
independence
olay resmen planli bir hale donu$turulmeye cali$iliyor. cok yakindir bu duruma kimi cetelerin sebep olduguna dair haberler duymamiz. gerci ahmet turk’un var oyle bir iddasi ama henuz cok ciddiye alinmi$ degil cok $ukur.
crimson
bu yumruk sonrasında bazı kimselerin çıkardığı arbedenin aynısını, evlatlarını dağlarda şehit veren aileler, o malum açılımlar sonrası bile çıkarmamıştır be! biraz utanma ve biraz yetinme olacak insanoğlunda. tek yumrukta meydanlara dolup bu taşkınlıkları yapacaksa insanlar, biz şehitlerimize yapılanların hesabını hangi yolla sormalıyız acaba? yazık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol