filipililere mektup

alorarola
(bkz: incil)

mektubun içeriği;

pavlus’un imanı ve sevinci, çektiği bütün sıkıntı ve acılara rağmen, tüm mektup boyunca göze çarpıyor. gerçekte sevinç ve sevinmek sözcükleri on yedi kez tekrarlanır. pavlus, mesih uğruna tutuklandığının saray muhafızlarınca bilinmesinden, ayrıca birçok inanlının, çektiği sıkıntılardan cesaret alıp tanrı sözünü yüreklilikle yaymalarından büyük sevinç duyuyor. mesih’i tanımakla karşılaştırılamayacağını söylüyor. hedefe ulaşmak ümidiyle koşmaya devam ettiğini yazıyor.
bunu yanı sıra filipili dostları için dua etmekte. ve mektubuyla onları yüreklendirmeye çalışmaktadır. sevinmeleri birlik içinde olmaları; yalnız kendilerini değil, başkalarını da düşünmeleri gerektiğini yazıyor.
filipilileri, mektubun ünlü 2:5-11 ayetlerinde, mesih’in olağanüstü alçakgönüllülük örneğiyle cesaretlendirmeye çalışır. yanlış öğreti yayanlar tarafından saptırılmamaları, kendilerine karşı olanlardan yılmadan rab’be sımsıkı bağlı kalmaları gerektiğini hatırlatır. onlara da kendisi gibi mesih uğruna acı çekmek ayrıcalığı verilmiştir. pavlus onlara, beni örnek alın diyor

sonraki mektup;

(bkz: koloselilere mektup)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol