izmir enternasyonel fuarı

durum
kültürpark, 1 ocak 1936 tarihinde sayın behçet uz’ un öncülüğünde bugünkü mevcut 420.000 m2 alan üzerinde kurulmuştur. kültürparkta büyük kısmı yurtdışından getirilmiş 8000 den fazla ağaç bulunmaktadır. izmir’ in akciğeri olan kültürparkta her ağacın ve bitki örtüsünün künyesi çıkarılıyor ve ağaçlar sigortalanıyor.

tüm kapılarda araç giriş-çıkışlarında ‘otomatik kontrol sistemi’ mevcut olup, araç trafiği kültürpark alanı çevresi ile sınırlandırılarak kültürpark içerisi tamamen yayaların ve spor yapanların kullanımına sunulmuştur. spor yapanlar için 1850 metrelik tartan pist koşu parkuru mevcuttur.


yıl içinde “uluslararasi izmir fuar alani”nda ihtisas fuarları düzenlenmektedir. "ief ( izmir enternasyonal fuari)" sırasında ise tüm kültürpark alanı kullanılmaktadır. (ief döneminde kültürpark’a giriş ücreti alınmaktadır.)
"marble uluslar arasi doğaltaş ve teknolojileri fuari" da kültürpark alanındaki bazı bölgelere giriş-çıkış sınırlandırması yapılarak düzenlenmektedir.

kültürpark içinde fuar alanları, tarih ve sanat müzesi, sanat galerisi, sanat merkezi, paraşüt kulesi, açıkhava tiyatrosu, hayvanat bahçesi ve lunaparkın yanı sıra yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortları, halı saha, gibi çeşitli etkinliklere imkan tanıyan yapılar bulunuyor. bu haliyle kültürpark eğlence, spor ve kültürel amaçlı olarak bütün yıl kullanılma olanağı sunuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol