kok hücre

angelus
vucudun hangi sorunlu bolgesine birakilirsa birakilsin, o bolgeye donusen, kendini yenileyebilen ve kendi turunde hucreler olusturabilen, parkinson,sinir sistemi hastaliklari, kalp hastaliklari ve kanser gibi hastaliklarin tedavisinde umut olan lakin sadece embryo ve fetal dokulardan elde edilebiliyor olmasi yuzunden halen kimi din adamlari ve politikacilar tarafindan kullanimi yasaklanmaya calisilan hucre tipi.
independence
gun itibari ile embryolardan elde edilen kok hucre cali$malari saglik bakanligi tarafindan durduruldu.sebebi ise bir canlinin hayatini daha duzenli bir hale getirmek adina bir ba$ka canlinin hayatini sona erdirmek olarak belirtildi.
floydian
kemik iliğinde bulunan tüm kan hücrelerinin ataları olan öncül hücreler. kök hücreler değişik uyaranların etkisiyle farklılaşıp çoğalarak çeşitli kan hücrelerini meydana getirirler. kemik iliği nakli dendiğinde, aslında nakledilen bu kök hücrelerdir.
carpediem
dnasındaki doku bilgilerini taşıyan genlerinden hiçbiri aktifleşmemiş hücre. gelecekte genetikçiler için daha önemli olacaktır ki dogru ve etik kullanılabilmesi büyük bir gelişme yaratır.
independence
sokaga cikmi$lar ve vatanda$a sormu$lar kok hucre’nin ne oldugunu. $u $ekilde bir cevap geldi, yazmadan gecemedim ben de;

+ iyi gunler beyefendi, kok hucre nedir sizce acaba?
- i$te boyle anar$istlerin barindigi falan. hucre evi olabilir herhalde.
+ peki te$ekkurler.
balkaner78
tedavi edici tıbbi uygulamaların (yapay organ-doku oluşumu, yapay kan-kemik iliği, yanık-yaralanma sonrası doku eksikliğinin giderilmesi, diabet tedavisi vb.) gelecekteki en önemli kaynağı. şu anda kök hücre tedavileri emekleme döneminde ama birkaç on yıl sonra altın çağını yaşayacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol