29 ocak 2005 chp kurultayi

imgoindeeperunderground
15 yildir genel baskan olan ve chp’nin zaman zaman baraji asamamasinda onemli bir etken olan deniz baykalin hala bir seyler anlatiyor olmasini saskinlikla takip ettigimiz kurultay. kendisinin yemeye doyamamis oldugu ihtimali goz onunde bulundurulmasina ragmen bu kadar zorbalik fazla dusuncesini dogurmaktadir. sarigul ise cevap hakki bulamamis, sarigul taraftarlari disarida birakilmistir. kendisine yapilan suclamalar icin cevap hakki verilmiyor olmasi bile baykal’in bir seylerden cekincesi oldugunu gostermektedir. ayni zamanda her zamanki gibi bir kurultayda kisilerin taleplerini ya da dusuncelerini yumruklari ile anlatmaya calismasi buyuk rezilliktir. kursu baskaninin deniz baykal taraftari olmasinin bu olup bitende elbette bir etkisi vardir. chp gibi bir partide hic gorulmek istenmeyen goruntuler an itibariyle izlenmektedir.
independence
mustafa sarigul soz hakki bulamamaktan daha ziyade soz hakkini kendi kendisine tanima yoluna gitmi$ ve chp divanini, ic tuzugu ve tum kurallari yok saymi$tir..oysa her konu gibi sarigulun konu$ma hakki istemesi de divana ula$mi$ fakat divan henuz diger konularda oldugu gibi bu istemi de henuz goru$ememi$tir..buna ragmen sarigul ki$isi tum kurallari, tuzugu ve parti divanini yok sayarak kendisini kursuye atmi$ ve konu$maya cali$mi$tir..mikrofonun ses kontrolunun divan ba$kaninin elinin altindaki dugmede olmasi ve divan ba$kaninin henuz sarigule konu$ma izni vermemesinden oturu mikrofonun acilmamasi, mustafa sarigul efendinin pek zoruna gitmi$ ve kursuyu hic konu$maksizin, hatta konu$amamaksizin 20 dakikaya yakin bir sure i$gal etmesine sebebiyet vermi$tir..yapilacak bir $ey kalmadigini anlayan divan ba$kani da kurultaya yarim saat ara vermi$ ve bizim de mutfaktan yiyecek bir $eyler alip cayimizi demlememize vakit tanimi$tir..aslansin divan ba$kani..bugunu de bu $ekilde geciricez anla$ilan..zaga yoksa chp kurultayi var.mustafa sarigul`un okan bayulgen`den ne eksigi var ki..sadece okan bayulgen kaliteli mizah yapiyor, mustafa sarigulu`un yaptigi show un adi mizahta $aklabanlik olarak geciyor..hepsi bu.
independence
bir siyasi parti kurultayindan daha cok meydan sava$ina dondu bu toplanti..milletin agzindan yuzunden hatta hatta gozunden kan akarken gordum ben ekranda $ok oldum..bu nasil bir igrencliktir ve bu parti mi turkiye`yi daha ileriye ta$iyacak inanamadim ben buna.
imgoindeeperunderground
kurultay baslarinda cikan kavgada kisilerin yaralandigi alinan haberler arasindadir. birbirlerinin kafasini kiran ama ayni partide olan insanlar kesinlikle o partinin dayanisma, birlik ve parti olma durumu konusunda kocaman birer soru isaretidir. boyle goruntulerden sonra kim secilirse secilsin, ki aslinda belli kimin secilecegi, oy oraninda dusu yasanacagi dusunulebilir. ama muhtemelen balik hafizali turk halki sayesinde yarin ibrahim tatlises’in asena hanima soyledigi herhangi bir sey bu konuyu, bu insanlarin nasil insanlar oldugu sorusunu, chp’nin verdigi bu goruntuleri unutturacaktir. hatirlamakta olan mutsuz azinlik ise kalabaligin arasinda her zamanki gibi kaybolacaktir.

esas olan sudur ki; kisilerin isimleri ve oncelerine bakmaksizin sadece bugunku goruntuler bile chp acisindan buyuk bir ayip ve dahasi kayiptir. bu kisiler cogunlugu temsilen orada bulunduklarini hic ama hic hatirlamamis ve siradan sokak vatandaslari gibi davranmislardir. siradan sokak vatandaslari zaman zaman sinirlerine hakim olamayarak kavga edebilirler ancak bu kisiler aldiklari sifatin verdigi sorumluluklari bu halk icin tasimak zorundadirlar. aksi takdirde o yumruklari kendilerine atmalari ve kendilerine gelmeleri daha uygundur.
imgoindeeperunderground
inanilmaz bir sekilde "tuysuz" denen sanliurfa millet vekilinin bir baska milletvekilinin kafasina kafasina vurdugu yumruklara sahit oldugum ve ellerimin titremesine neden olan, chp’nin bittigi kurultaydir. cok kysa zaman icerisinde hala kyskyrtylmakta olan tuysuz’un belindeki silahy cekmesi ve kurultayda adam oldurerek tariha gecmesi beklenmektedir.
independence
milletvekilleri an itibari ile divan ba$kanina yumruklu saldirida bulundular..polis milletvekiline elini bile suremedigi icin hickimse mudahale edemiyor olaylara.ne ho$.dokunulmazlik zirhini giyen ali kiran ba$ kesen oluyor turkiyede..
sensei t
deniz baykal’in kazanmak uzere oldugu kurultay.sarigul’un proveke etmege calistigi ancak karsisinda baykal gibi bir hatibin bulundugunu unuttugu kurultay.
ups
deniz baykal’in kazanacagi en basindan belli olan ve gidisatin da bu teoriyi destekledigii asikar olan ama sonuc ne olursa olsun iki yonden chp gelecegi icin onemli mesajlarin verildigi kurultaydir.
1-deniz baykal,varliginin partiye zarar verdigini yavas yavas anlayacak ve koltugunda eskisi kadar rahat oturamayacaktir
2-mustafa sarigul degil parti baskanligi chp milletvekili bile olmamasi gereken gecmisi saibeli bir insandir..
imgoindeeperunderground
sonucu kesinlikle sasirtmamistir ancak bir parti genel baskani hakkinda buraya daha fazla sey yazmak istenmemektedir. ankaraya yaptirdiklari muhtesem binalarinda mutlu mesut zamanlar dileriz kendilerine. sarigul kahrindan olmez umarim.
evrendeki en mutevazi insanim
aday olan iki genel baskan adayinin da chp genel baskanligina yakismadigi gerceginin kanitlandigi kuruktaydir. gonul usterdi ki zulfu livaneli gibi kaliteli bir sahsiyet genel baskan olsun; gunun birinde iktidara gelirdi chp. yeni kurultay yaklasiyor ve mustafa sarigul biraz biraz hareketlenmeye basladi. zaman ne gosterecek belli olmaz ama zulfu livaneli, hursit gunes gibi insanlar genel baskan olmazsa chpnin iktidar olamayacagi acik.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol