rtük ten casablanca ya sigara cezası verilmesi

pipisik
sigara içiyor, çocuklara kötü örnek oluyor diye red kit’in ağzına papatya koyan zihniyetin hortladığı izlenimi yaratan amcıkça bir karar. karar sadece casablanca ile ilgili amcıkça değil, tümden amcıkça!

casablanca’daki efsane sahnelerin tümünde, ağzında sigara var bogart’ın. bir karizma filan böyle. zaten çirkin bu humprey; ingrid olmasaydı yani onunla başrollere çıkmasaydı, babayı hasta olurlardı kadınlar ona. kıskanç bu kadın kısmısı; görmesinler güzel kadının yanında bir dallama (humprey bogart’a da dallama dedim ya, ohh) hemen atlarlar üzerine, bakmadan hiçbir şeyine.

sigara diyordum; böyle televizyonlarda içenin götüne sokacaksın ki, bak bir daha içiyorlar mı? ibneler.

şimdi sıra atatürk’ün sigarayla çekilmiş bil-umum fotoğraf ve görüntülerinde. adamın bir tane sigarasız görüntüsü yok neredeyse. lan atatürk bile sigara içiyormuş, tüü, ne kötü örnek olmuş bak gençliğe! ayıp, yaşından başından utan be atam!

edit:

o değil de;

bi’ okuyayım dedim yazdığımı şimdi, amcık demek ne güzel bir şey ya öyle ağzını doldura doldura! amcıkk! allah allaaaa... karar çok amcıkça! evet, amcıkk! (ikinci "k" tükürük saçarak söylenir)
heddodepaso
- abi hayırdır, sigaraya başlamışsın
- sorma, dün gece casablanca’yı seyrettim, humphrey bogart nasıl içine çekiyodu bi bilsen
- sen de haklısın

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol