müslümanlara göre dünya hala öküzün kafasında

pipisik
ne bir savdır ne bir hurafedir, bal gibi de bir müslüman inancıdır.

ha, sadece müslümanlarda mı bu inanış? ya olur mu hiç öyle şey!? hepsinde, bütün kitap inmiş dinlerde aynı vâkâ sabit. hıristiyanlar galile’yi engizisyon mahkemelerinde neden yargıladılar? "dünya dönüyor" dediği için değil mi? ne oldu şimdi(?), incil’e ek madde mi eklediler? kur’an desen, onun hiçbir yerinde dünyanın şekline şemaline ilişkin bir bölüm yok! tevrat da allahlık, aynı diğerleri gibi.

kalmışlar bu inananlar bilmem kaç yıllarında, öküz sallarsa kafasını deprem oldu bellemişler. "7.4 yetmedi mi" yi öküze sormalıydı o salak karafatma; gitti bilmem kimin kemalistlerine sordu! lan kemalistler kendi aralarında bilmem kaça bölünmüşler, sizle mi uğraşacaklar işi gücü bırakıp allah’ın örümcek beyinlileri.

velhasıl-ı kelâm;

hiçbir kutsal olarak addedilmiş kitapta dünyanın ne şekline ne de ne yaptığına dair bir söz yok. bilmem kaç senedir de tapınırlar dururlar bu insan yazmalarına bizim sözde ademoğulları, bırak tapınsınlar. şöyle, tepsi biçiminde bir şey dünya. içinde ben varım, sen varsın; bir de nuh’un, gemisine koyduğu hayvanlardan arta kalanlar, işte o kadar!

kafaya gel! lan nerede yaptınız siz bu kafayı lan; ha? ben de istiyorum ondan amk! camiye de bu kafayla gidiyorlar bunlar ha... helal baba!

ne? ay’da ezan sesi mi duymuş armstrong?
oynaşma, harbi sikerim bak!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol