simya

angelus
simya en genel anlami ile bir sanat ya da bir teknik olarak anlasilabilir ve amaci maddenin icindeki altini ortaya cikartmaktir. simyacilara gore madde hastadir ve iyilestiginde altin ortaya cikmaktadir,
simya bu amacla “felsefe tasini” aramaktadir. bu tas maddeyi altina cevirebilmekte ve bundan elde edilen iksir (elixir) ile insan olumsuzluge kavusabilmektedir.
simyada ulasilan bu son noktaya giden yol ars magna (buyuk/ulu sanat) olarak adlandirilmaktadir
laluska
eksi yunanca’da "metalleri eritme sanatı" olarak bilinen "khemeia"dan türetilmiş terim. bir yandan değersiz metalleri daha değerli olanlarına dönüştürmeye uğraşırken, bir yandan da tüm hastalıkları iyileştirecek, her derde deva olacak bir "yaşam iksiri" keşfedip insanı ölümsüzlüğe taşıma peşinde koşan; yaptığı kimyasal deneyleri kurgusal felsefeyle sarmalamaya çalışan; gizemci öğeler barındıran sözdebilimsel bir uygulama. gizden yana, "gizlici" (okültist) bir evrenbilgisi anlayışını kimya, felsefe ve eski inançlarla desteklemeye çalışarak özellikle ortaçağ felsefesinde kendine yer edinen, maddi tözlerle ilgili bir tür kuramsal öğreti.
esmeralda
bazı taşları altına dönüştürmeye uğraşan bilim dalıdır.bu bilim dalıyla uğraşana simyacı denmektedir.bazı parapsişik güçlere sahip insanlar simya ile çok ilgilenir,ruhlarla iletşime girerek altının formülünü öğrenecekleri düşüncesindedirler.
italyan
fiziksel ve ruhsal olmak üzere ikiye ayrılır.

fiziksel simyanın iki ana amacı vardır.ilk amaç metalleri altına çevirmek dönüştürmektir.ikinci amaç ise ölümsüzlüktür.

ruhsal simyadada iki ana amaç vardır.ilki ruhu değiştirip dönüştürmektir.onu kutsallığını arttırmaktır.ikinci amaç ruhun sonsuz özgürlüğe kavuşması ölümsüzleşmesidir.

aradaki fark ruhsal simya büyük amaçları ruhani hedefleri kapsar içerir sonuçları ruhsal tekamüldür.fiziksel simya ise maddesel dünya için geçerlidir.sonuçları maddeseldir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol