iki medeni insan gibi ayrılmak

0 /
angelus
taraflarin "biz ayrildik lakin yollarimiza arkadas olarak devam edecegiz" tadinda mesajlar vermesinden sonraki akillarda birakilan ayrilma teknigi, gizli kapilar ardindaki cekismeler, hir gur ve hesaplasmalar 3. kisilere yansitilmazki medeniyetlerine zarar gelmesin.
imgoindeeperunderground
ortada bir sebep yokken askin bitmesi sonucu bu noktaya varilmasi olasi olup, zaten kavga edilecek bir sey olmadigindan medeniyetsiz bunye gorunumune kavusmamak cok olasidir. taraflar birbirlerinin cok iyi insanlar olduklarini lakin baska insanlarla yollarina devam etmek istediklerini beyan ettikten sonra, opusup ayrilirlar. ayriliklarin en tatsiz ve en cok "hata mi yapiyorum acaba ben, dertsiz basima dert aliyorum ama hayirlisi" denenidir. ortada major bir kabahat ya da anlasamamazlik oldugunda medeniyetsizlik goze alinarak carpisilir ve yarali olarak ayrilinir. ama bu medeniyetli ayrilma ayni zamanda hep tereddutte birakir.
pontic
turk toplum aile yapisina genelde ters olan bir zihniyettir. zira her kazak turk erkegi ayrildiktan sonra bu ayriligi ayrimsayamamis olmasindan oturu ayrildigi kiza baski yapmak suretiyle kizi cileden cikartir. sonra kkiz "hangi sifatla bana karisabiliyorsun?" der ve kavga edilir. omur boyu kusulur. (bkz: eski kasardan tost eski sevgiliden dost olmaz)
31subat
turk erkekleri kizlara fethedilmesi gereken topraklar gozuyle bakmaya devam ettikce pek de muhtemel olmayacak ayrilik cesididir, zira bir turk icin isgal edilen heryer artik onundur, gun gelip birileri ona ayrilma vaktinin geldigini soylese dahi o omur boyu kendinden sonra gelenleri isgalci, kendisini de o topraklarin asil sahibi belleyecektir.
olaya su acidan da bakmak mumkundur; hangi medeni toplumda iki insan evladi boyle bir diyalog kurabilir ki? bu cumle kurulabiliyorsa ortada bir medeniyet yok demektir zaten.
(bkz: abartmis da olabilirim)
baharat
bayanın eşinden ayrıldıktan sonrada onunla görüşmesini sürdürmesi ve ona sadık kalma hissine sahip olması zira böyle yapmazsa başına gelecekleri tahmin edebilmesi
melankomik
iki gün sürtüp sonra da düzeyli bir ilişkimiz var ehihi kikiki tadında şeyler söyleyebilecek kadar aşktan nasibini almamış insanların hiç içleri acımadan sarfedebilecekleri söz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol