turkland bank

alorarola
ilk olarak “bank of bahrain and kuwait türkiye merkez şubesi” olarak faaliyetlerine başlamıştır. daha sonra 1991 yılında “bank of bahrain and kuwait bankası anonim şirketi” adı altında faaliyet göstermesine izin verilmiştir 1992 yılında ana hissedarın yaşadığı krizin etkileri nedeniyle banka’nın sermaye yapısı değişerek şahenk ailesi ve doğuş grubu kontrolüne geçmiş ve “tasarruf ve kredi bankası a.ş.” ismiyle faaliyetlerini sürdürmüştür.

bankamız 30 ocak 1992’de t.c. başbakanlık hazine ve dış ticaret müsteşarlığı’ndan mevduat kabul etme iznini elde etmesini takiben 1994 yılı şubat ayından itibaren “garanti yatırım ve ticaret bankası a.ş.” ismini alarak faaliyetlerine devam etmiştir.

1997 yılında banka’nın hisseleri mehmet nazif günal tarafından doğuş grubu’ndan satın alınarak bankamızın ismi mng bank anonim şirketi olarak değişmiştir.

en son 29.01.2007 tarihli genel kurul kararıyla, arab bank plc ve bankmed sal, mng bank hisselerinin %91’ini devralmıştır. mng bank hisselerinin yeni dağılımı %50 arab bank plc, %41 bankmed sal, %9 mehmet nazif günal şeklindedir.

yeni sermayedarların aldığı karar doğrultusunda bankanın ünvanı ’turkland bank’ olarak değiştirilmiştir.

http://www.tbank.com.tr

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol