pal sokağı çocukları

tayfa75
ferenc molnar’ in 1907 senesinde, kendisinin de okumu$ oldugu lisedeki edebiyat ogretmeninin bir okul gazetesi yayimlamaya karar verip kendisinden de bu gazetede yayinlamak icin hikaye istemesi uzerine yazdigi ba$yapiti.

okudugum versiyon yky ye yaki$mayacak hatalara sahip olsa da, kesinlikle okunmasi, hatta ebeveynlerin cocuklarina mutlaka okumasi gereken bir kitap oldugunu dusunuyorum.

bir nemecsek var ki kahraman nedir? in birebir kar$iligi bu cocuk. cocuk deyip gecilemeyecek cocuk karakterlere sahip edebi eser.

okuyun, kendinize ve cocuklariniza.

tüm olumsuz kosullara ragmen onurunu korumanin dersini veriyor.
laughter
çocukken okunması gereken en önemli kitaplardan biri. küçük yaşlarda sizi kitap okurken ağlatabilecek ender bulunan bir kitaptır. kitabı yatağa hızla atıp, yastığıma sarılıp, hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum. sonra da anneme ’bu kitap ne böyle’ demiştim sanırım. özellikle sonunda şöyle bir şey vardı. (geçmişimiz geleceğimizi etkiler, kesinlikle katılıyorum.)

’yüzü çok ciddileşmiş olan boka, önündeki sıraya dikmişti gözlerini. şu sırada, o tertemiz çocuk ruhu ilk kez, şimdiye kadar hiç kapılmamış olduğu bir sezgiye kapılmaktaydı: şu yaşam denilen şey, ne biçim şeydi? kimi zaman sevinçler veren, kimi zaman içimizi acılarla dolduran, kölesi olduğumuz şu yaşam neyin nesiydi böyle?’

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol