nikotin banti

alorarola
nikotin bandıyla vücuda saatte 1 miligram nikotinin kontrollü olarak verilmesi sağlanıyor. 24 saatte bir ve 16 saatte bir kullanılan iki formu bulunuyor. nikotin bandından sigara içimiyle alınan nikotin miktarının yüzde 50’si organizmaya geçiyor. günde 15 adetten fazla sigara içenlerde 21 miligramlık formuyla başlanıp 4 hafta devam edilmesi, daha sonra ikişer hafta süreyle sırayla 14 miligram ve 7 miligram olarak tedavinin 8 haftaya tamamlanması öneriliyor. günde 10 - 15 adetten az sigara içenlerde daha düşük dozlarda başlanabiliyor.
bantın tercihen sabah, üst kola, omuz etrafına veya gövde ön yüzünde tüysüz bir bölgeye uygulanması ve her gün yerinin değiştirilmesi gerekiyor. tedavide en önemli nokta, bant kullanan hastanın sigara içmemesinin gerekliliği.
yan etkileri az, hafif veya geçici. ancak uygulama yerinde alerjik reaksiyon, ritm bozukluğu, baş ağrısı, soğuk algınlığı benzeri belirtiler, uykusuzluk, bulantı, kas ağrısı, sersemlik, daha nadir olarak da karın ağrısı, öksürük, anormal rüya görme, anksiyete ve duygusal değişiklikler, kabızlık ya da ishal, eklem ve sırt ağrısı görülebilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol