daniel gonzales guiza

ozee
1980 doğumlu ispanyol gol kralı. rcd mallorca 27 gol atarak 2007-2008 yılında gol kralı oldu. 2008 de fenerbahçe’ye geldi. 20 defa ispanya milli takımında görev aldı. süper ligte yüzlerce gol kaçırıp, saç baş yoldurup, hakan şükür’ e gıpta ettirse de, çok fazla sonuç alınamayan oyun içindeki inancıyla, istekliliği, formaya bağlılığıyla samimi bulduğum kabasakal. 22.02.2010 fb- bursa maçında oyundan alınıp taraftar tarafından ıslıklanınca yedek klubesinde gözleri dolu, ağlayan halini görünce daha bir sevdim. ne olursa olsun özellikle duygusallığıyla bizden biri gibi. şu birebir pozisyonlardaki dangozluğunu yense de kalıcı olsa aksi takdirde eyvallah denilmesi yakındır. şöyle de bir gerçek var ki onun yerine herhangi yurdumun gol kralı ol(may)an genç bir yeteneği verim alamadan bir iki maç oynasa anında paketlenir. bu şansları, tahammülü iyi kullanmalı.

(bkz: badak)
(bkz: bu da mı gol değil)
independence
fenerbahçe ve ispanyol milli takımı’nda top koşturan ispanyol forvet oyuncusu.


daniel guiza, 17 ağustos 1980 tarihinde, jerez de la frontera’da dünyaya geldi. futbol yaşantısına, yerel bir futbol klübü olan xerez cd’de başladı. bu takımda bir yıl geçirmesinin ardından rcd mallorca tarafından transfer edilse de, istenilen performansı elde edemedi ve de b takımına alındı.
1999-2000 sezonunda, hermanas’a kiralık olarak gönderildi. burada oynadığı 22 maçta 8 gol kaydeden guiza, 2002-2003 sezonunu da r.huelva takımında kiralık geçirdi; fakat bu takımda oynadığı süre içerisinde sadece dört kez forma giyme şansı oldu.

guiza’nın kariyerindeki dönüm noktası, 2003 yılında kadrosuna girdiği ciudad murcia takımı sayesinde gerçekleşti. iki sezon boyunca forma giydiği murcia ile beraber 81 kez sahaya çıktı, bu maçlarda toplam 37 gol kaydetti.

huelva forması altındaki başarılı futbolu, gtafe cf antrenörü bernd schuster’ın dikkatini çekti ve guiza bu takıma transfer edildi. 2005-2007 yılları arasında formasını giydiği getafe adına 60 maçta 20 gol atan guiza, takımın yöneticisi angel torees tarafından “ronaldo’dan beri yaptığımız en iyi transfer” olarak nitelendirildi.

guiza, 2007-2008 sezonunda, ilk takımı olan mollorca’ya geri döndü. 37 maçta 27 gol atarak, bu sezonu ispanya ligi’nin gol kralı olarak tamamladı. attığı 27 golün hiçbirisinin penaltıdan olmaması, futbolcunun ününü iyice arttırdı.

guiza, 8 temmuz 2008 tarihinde, fenerbahçe futbol takımına, 14 milyon euroluk bir bedelle transfer oldu. fenerbahçe’de oynadığı süre içerisinde, oynadığı her iki maçta en az bir gol atarak ligin en skorer isimleri arasına girdi. guiza, fenerbahçe forması altında tff süper kupa birinciliği ve de fortis türkiye kupası ikinciliği başarılarına imza attı.

guiza, ispanyol milli takımı kadrosuna, euro 2008 elemelerinde girdi. milli forma altında ilk golünü, 18 haziran 2008 tarihinde, yunanistan’a karşı kaydetti. ispanya ile 2008 yılında avrulpa futbol şampiyonası’nı kazandı ve de fifa konfederasyon kupası’nda üçüncü oldu.
mahak
(bkz: faruk ünver)
önce akli durumundan şüphe ettim. sonrasında öğretmen olduğunu okuyunca, eyvah çocuklar demişim. adı geçen kişi, guiza’yı alan takıma ılıca kaplıcaları mevkisindeki, 12 dönümlük arsasını hibe edeceğini beyan etmiş.
zotac
bir yorumda hakkında;
türkiye’ye gelen güçlü forvetlerdendir diye yazıyordu.
aceba dedim ulan adaşı mı var bu herifin ya da biz mi malız anlamıyoruz hiç ?
bu kadar mı kazma olur bir futbolcu ? ulan atamıyon bari topa vurma. hatta bırak pozisyona karışma. bir de neymiş efendim çok duygusal adammış velakin etkileniyormuş oynayamıyormuş ? senden etkilenen binlerce taraftara ne demeli ? o duygusal da biz odun muyuz ? hayatımda pileysıteyşında ayar yapmayı sevmem bırak yapana kıl olurum iki saat maça başlamaz dıt dıt dıt dıt kurcalar menüleri. bu adam yüzünden paronayak oldum, oyuncu değişikliği yapmadan oyuna başlamıyorum. gündelik hayatımızı bile direk etkiler hale geldi. ee ispanya’da gol kralı olmuşmuş. kaç kere ? bir kere... 30 senede bir kere gol kralı ol onda da bilmem kaç milyon euroya türkiye’ye transfer ol. transferinde emeği geçen herkese teşekkürler.

sitivreyvaugin
bucaspor maçında gol atmış futbolcu.





evet şaka değil lan, ciddiyim adam gol attı lan baya bildiğin futbol maç golü.


edit/not: 200. entrim bu mal adam sayesinde yalan oldu amk, anlamlı dizeler girecektim birde güya.(tabi ben hep önceden metin hazırlamıştım böle sunum gibi biliyon mu? onu yapacağıdım.)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol