gurur abidesi

elma sekeriiii
ota boka gurur yapan ki$idir. 7/24, her daim gururunu dü$ünen, ona gitmem bunu yapmam sen beni ne sanıyorsun tavrında olan bireylerdir.

örnek mi?
hanımın çiftligi’ndeki muzaffer, ha bire gururlanır durur susar içine kapanır eve gitmez falan. en sonda da karısının eski sevgilisinin, çiftlikteki $oför oldugunu ögrenince dellenir karısını karılıktan reddeder. kıçımın kenarı.

ve yaprak dökümü’ndeki ali rıza bey...kızları diz boyu rezilliklere gömülür, ali rıza bey gurur yapar evdekilerle konu$maz, ele güne sakız oldugunu dü$ünür; dü$kün olur yine kimseden para istemez, aile içinde açıklanamayacak olayları hayriye hanım sakladıgında, sonra da ali rıza bey ögrendiginde tribin tillahını yapıp çeker gider oglunun in$aatına. ölüyordu orada nerdeyse,gururu gebertiyodu onu...

bu ne yahu, daha onurlu gururlu bi toplum yaratmaya falan mı çalı$ıyorlar nedir? ama $unu unutmasınlar, ne zaman gurur yapsalar ba$larına bi bokluk geliyor. ve insanlar da sıkılıyor artık ha bire trip izlemekten. sanki o trip onlara yapılıyormu$ gibi sıkıntı yaratıyor bünye üzerinde...
onun yerine daha aklı salim, mantıklı bir izleyici kitlesi yaratmaya çalı$sana sen. hayret bi$i.

edit: yahu insan elbette gururlu olmalı. gurursuz olmayı kim ister. ama sürekli gurur yapıp kar$ı tarafı triplere bogan ki$iler de gerçekten çekilmez olur. onu diyorum arkada$ım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol