haydar dümen

0 /
darth sidious


1931 yilinda usak’in ikisaray koyunde dogdu. 1948 yilinda liseyi bitirdi. 1955 yilinin subat ayinda istanbul universitesinden tip fakultesini bitirdi ve hemen ardindan ayni universitenin noroloji ve psikiyatri alanlarinda uzmanlik icin asistanliga basladi. 1958 yili sonunda noro-psikiyatri uzmani olarak egitimini tamamladi.

haydar dumen 25 yillik devlet hizmetini tamamladiktan sonra kendi istegiyle emekli oldu. daha sonra arastirma ve yazin hayatina giren dumen, ozellikle cinsellik uzerine yazdigi kitaplarla dikkatleri uzerine topladi. ozellikle medyada cinsel problemler uzerine konusmalar ve roportajlar yapti. dumen bu donemde ayni zamanda acik oturum programlarinin degismez konuguydu. nazik adinda bir kadin adli belgesel romani, otuz gunde oldu bitti adli bilim-kurgu niteligindeki kitabi, olmus bir hastayla soylesi ya da hekimler ustune adli hekim-hasta iliskilerinin ozel yanlarini belgelerle ortaya koyan kitabi gibi iki tiyatro denemesi ve bunun yaninda cinsellik uzerine yazdigi psikolojik kitaplarla yirminin uzerinde yazilmis kitabi mevcuttur.
swastika
posta gazetesine ramazan ayi haricinde hafta ici her gun cinsellik (onun bunun seyi)hakkinda fetva veren turkiye’nin ilk seksolog dedesi.
elmariachi
haydar dümen’in yardımıyla posta gazetesi bir ilke imza atmış olsa gerek. şimdiye kadar kıraathanede oturup çay içen erkek modellerini spor sayfalarından daha fazla bakılmaya zorlayan ilk gazete bölümü. posta’nın satışlarını en az %100 oranında arttırdığını düşünüyorum.
majesty
kendini cinsel sağlığa adamış insan..

elimde cinsel sağlık 1 ve cinsel sağlık 2 kitapları bulunan şahsiyet..baba harıtası..
muque
-"45 yıllık yuva diorm haydar!! 2 kere datmin oldum,olmadım!!!bi yardımcıq olun!"
ak saçlı, bilge kişilik, hippi biras,entel kuntel cinsellik doktoru dedemiz..her derde devaaaa!!!
tiryaki
bir keresinde şeyini ağzına alarak mastürbasyon yapan bir okuyucusuna’’yawrum o el ne güne duruyor’’dediği olmuştur.
sergey
kendisine gazetesinde sorulan soruya verdigi su soru ıle koltuktan dusmemı saglayan ınsan.
http://img76.imageshack.us/img76/4955/gnnsorusu25zk.jpg
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol