emine erdoğan ın gata ya alinmaması

independence
nejat uygur’u ziyaret etmek amaci ile 2007 senesinde gata’ya giden emine erdogan’in turbani sebebi ile gata’ya alinmamasi durumu.

bugun orgeneral ba$bug yapmi$ oldugu aciklamada "ke$ke bu durum ya$anmasaydi, bugun bu durumu savunamayiz" dedi.

emine erdogan gata’da gorevli degil, i$i icabi da oraya gitmi$ degil, bir hasta ziyaretine gidiyor ve gata’ya alinmiyor. ba$bakan e$i olmasini gectim, insanlik adina da bu buyuk bir ayiptir. gazi olan bir askerin annesi ba$ortusu ya da turban takiyor diye gata’ya oglunbu ziyarete gidemeyecek mi bu durumda? uygulanan bu prosedur tamamen bir insanlik ayibidir, ba$ka bir izahi olamaz.
esrakesh
benim anneannem ve teyzem de kapalı olmasına ragmen birlikte kac defa hasta ziyaretine gittik ama nedense hiç bir sorun yaşamadık. bunu göz önüne alınca epey düşündürüyor beni bu durum.
emma the gold one
emine erdoğan üstünden türban hak ve özgürlük çıkarımı yapılamayacak durumdur. zira savunulacak yanı yok ama kişisel bir şey gibi duruyor. bununla kurumu suçlamak o kadar o kadar komik ki gata’nın kapısında durup saysak türbanlı teyzelerin sayısına şaşarız öyle diyeyim. zira gidenler askerlerden çok asker anneleri ve çoğu da kapalı anadolu teyzeleri.

şimdi cafe pi de beni almıyor. bunu kıvırcık saçlılara bir garezi olduğuna bağlatabilir miyiz az ittirsek? sanmıyorum.
independence
emine erdogan’in turban ya da ba$ortu sebebi ile gata’ya alinmamazlik yapilmadigi cikiyor ortaya yazilanlardan. bu durumda gonul ister ki bu aciklamalari yapanlar emine erdogan’in gata’ya neden alinmadigini da aciklasinlar, ben de rahatlayayim bunlari okuyanlar da.

eger kilik ve kiyafet kanununa bariz muhalefet eden bir kiyafetle gata’ya girmek isteyen birisinin gata’ya alinmamasinin sebebi kiyafeti degilse nedir? o zaman cok daha feci bir durum var ortada, ba$bakanliga bagli olan(dolayli yoldan) bir kuruma ba$bakanin e$i alinmiyor.

sebep?

ordunun cok da ho$una gitmeyen fikirleri ve icraatlari olan bir ba$bakanin e$i olmasi sebebiyle mi?

boyle bir ayrimi yapmaya ne yetkisi vardir gata yoneticilerinin ne de boyle bir luksleri, zira turk silahli kuvvetleri ve dolayisi ile turk silahli kuvvetlerine bagli olan tum personel, ba$bakanliga bagli olarak gorev surdurmekteler.

emine erdogan’in gata’ya alinmayi$inin yegane sebebi kilik ve kiyafet kanununa aykiri bir $ekilde bir kamu kurulu$una girmek istey$idir. bir diger ihtimal cok daha vahim cok daha goz korkutucudur.
alorarola
bireysel ne kadar başbakan’ın eşi olsa da gata’ya türbanlı girişinin yasak olduğu bilinilsede sırf reylere oynanılan bir siyasetten başka birşey değildir herhalde. koskoca kadın hiç ağlar mı? bu da ağlamayan çocuğa meme vermezler siyaseti midir?

(bkz: yemezler)
alorarola
-------------------spoiler--------------------------
koskoca kadın utanmıyor ağlamaya, kaç kişinin çoluğu çocuğu ölüyor ya da ebeveyn olamıyorken ihtiyacı olan bu insanlara yapılmayan haklar var iken sen kimsin ki baş kapatmayı vekillik gibi hak gösterip, bir aracı şirk koşarak gata’ya girmek. milletin her yeri denkleşti de senin gata’ya girmen çok gerekti.
-------------------spoiler--------------------------

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol