tekel işçilerinin grevi

independence
15 aralik 2009 tarihinden bu yana suren grev. tekel i$cileri hukumetten haklarini istiyorlar, hukumet tekel i$cilerine haklarini vermeye yana$miyor ve hatta bugun maliye bakani tekel i$cilerinin halen i$ sahibi olmalarini "hukumetin merhametli olmasina" bagliyor ve bu grev yakla$ik 32 gundur devam ediyor. tekel i$cileri hukumete sanirim car$amba gunune kadar sure verdi, aksi taktirde daha buyuk ve daha geni$ capli eylemlere gideceklermi$.
sipsi
44. günündedir. başbakan yarın türk-iş ile görüşecek. ama bu görüşmeden tekel işçilerini sevindirecek bir sorun çıkması beklenmiyor. işçiler bu görüşmeden sonra ölüm orucuna başlayabilirlermiş.
sipsi
mustafa kumlu ile başbakanın görüşmesinden anladığım kadarıyla hiç bir sonuç çıkmamıştır. çalışmaların sonucu çarşambe belli olacakmış, çarşamba tekrar görüşeceklermiş. ne olduğu belli değil, işçiler hala buz gibi havada çoluk çocuk hak arayışında.
independence
bugun 45. gun, ba$bakan olaya el koymu$ haberlere gore ve iki bakanina "sorunu cozun" demi$. i$cilerden haftasonuna kadar beklemeleri istenmi$ bu arada.
independence
bugun i$cilerle hukumetin yapmi$ oldugu goru$melerden de bir sonuc cikmadi. $u anda yapilan aciklamaya gore turk i$ hukumetle yeniden uzla$amadiklari icin masadan cekilmi$ durumda.
freagl dreams
başbakanın milyonlarca işsiz genç var diyerek açıkça tehdit ettiği emekçilerin adeta toplumsal direnişe dönüşen eylemler bütünü. bir çok hareketide tetiklemesine rağmen türkiye de sol kavramının yokluğunuda hissttiriyor.
independence
bugun 57. gun ve yeni bir geli$me var.

ba$bakan turk i$’e randevu verdi ya da verecek, yani konu yeniden konu$ulacak, yeniden masaya yatirilacak. artik bu konu$manin sonucunda bir anla$ma cikmasi $art yoksa insanlar daha da peri$an olacaklar.
elma sekeriiii
bu gün 78. günüdür grevlerinin.

ba$bakan $ubat 28’e kadar izin vermi$ti çadırlarını kaldırmaları için. bu gün son gündü, bakalım yarın polis zoruyla eylem çadırları yıkılacak mı...
independence
bugun itibari ile eylem sona ermi$, cadirlar kaldirilmi$ ve tekel i$cileri evlerine donmu$lerdir. ancak sanirim bu sona eri$ gecici bir sure icin, zira 20 gunluk bir sureden bahsediyordu haber bulltenleri.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol