zall

independence
ba$ligi henuz acilmami$ kendisinin, bu vesile ile ben acmi$ olayim.

uludag sozluk’un kodlayani, yoneticisi. kisa zamanda kendi sozlugunu turkiye’de ikinci buyuk sozluk haline soktu, takdire $ayan bir ba$ari. kodlama konusunda gercekten bilgili birisi amenna ona hic lafim yok ama yonetim konusunda ayni $eyi soylemek cok mumkun degil. sayesinde uludag sozluk imam hatipliler cenneti oldu, tarikata dondu, mollalarin ugrak yeri oldu. bu ho$ degil. bu tur zihniyete sahip insanlarin da elbette di$lanmamasi gerekir ama sadece bu zihniyet barindirilip laik cumhuriyetcilere kar$i aleni bir kar$i duru$ sergilenirse tek tip insan modelinden oteye gidilemez.

tarafimdan kinanan bir diger olayi da $u;

uludag sozluk / #910658

1 saat boyunca tum siteyi ortadan kaldirip index sayfasina koskoca bir vodafone reklami almak ne derece profosyonel bir davrani$, bu sorgulanmali. reklamlardan ciddi paralar kazanmasini saglayan binlerce insani yok sayip, tum emekleri ve haklari gozardi edip, birde bu reklam parasinin haiti’ye yardim amacli olarak gonderilecegini belirtmek cok tutarli bir davrani$ degil. her $eyden once o reklamin alindigi reklam ajansi ile yani commedya ile tum sozluklerden once biz cali$iyorduk ve biliriz ki odemeler reklam bitiminden minimum 60 gun maksimum 90 gun sonra yapilir. bugun damdan du$er gibi bir reklam alip akabinde de bu reklamin esasen haiti’de ki muhtac insanlara yardim amacli alindigini ve bu paranin haitiye yollanacagini soylemek, dogmami$ cocuga don bicmekten ba$ka bir $ey degildir.

reklam almasina kimse bir $ey diyemez, sonucta su yakmiyor bu server illeti, ciddi paralar harcaniyor sirf trafik ve donanima, elbette reklam alinacak ama reklam alinmadan once zall’in muhakkak haberi vardi bu reklam olayindan. yani kimse telefon acip "haydi $u reklami aldik hemen siteye yerle$tir" demez, onceden planlamalari yapilir bu tur reklam giri$imlerinin. bu sebeple uludag sozluk yazarlarina onceden bir haber verilmeliydi.

durust konu$ayim, o reklamin 1 saat boyunca site kapatabilmesinin maliyeti binlerce dolardir ve muhtemelen ayni ajansla halen cali$iyor olsaydik o reklami bize de onereceklerdi. o reklam bana onerildigi taktirde ben de hayir demeyecektim muhtemelen ve bu reklama hayir diyecek & diyebilecek tek sozluk de ek$i sozluk’tur, kimse kimseyi kandirmasin $imdi, ama her $eyden ote ben kendi adima tum bilgi sozluk kullanicilarina hem houston araciligi ile hem de mail araciligi ile gunler oncesinden mutlak gun ve saat hakkinda bilgi verirdim. uludag sozluk’te de boyle bir bilgi verilmi$ olsaydi kimse kimseyi bu denli sert ele$tirmezdi.

uygulamada cok amatorce davrandi.
independence
ha bir de lafim agir olmasin ama sanirim henuz karakteri tam oturmami$, netle$memi$. e genc tabi daha, onunde uzun seneler var karakterini oturtabilecek, kod yazabilmek kadar e$ zamanli olmuyor her $ey.

ne demek istedigimi merak edenler icin;

inci sozluk / #910647

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol