23 ocak 2010 istanbul da kar yağışı

independence
hem valilik, hem belediye hem de akom tarafindan $iddetle ongorulen kar yagi$i. yukarida saydigim tum kurum ve kurulu$lar yine tum istanbullulari a$iri yagacagi ongorulen kara kar$i uyardilar ve ustelik bu kar yagi$i normal kar yagi$lari gibi kisa sureli de olmayacakmi$.

mumkun mertebe cumartesi gunu ozel araclarla trafige cikmamakta fayda varmi$. geri sayima 3 gun kaldi, hadi bakalim.
pinhan
bence hem valilik hem belediye hem de akom tarafindan ongoruluyorsa muhtemelen gerceklesmeyecek olan kar yagisidir. teknoloji ilerledikca meteorolojiye olan guvenim malesef artmak yerine sarsiliyor. gecen birkac yildan beri gercekten hava tahminlerde cok basarisizlar. yine de umarim istanbulu felc edecek bir kar yagisi olmaz.
independence
konu ile alakali mynet haberi $u $ekilde;

istanbul 3 gün kar altinda

meteorolojik tahminlere göre bugün akşam saatlerinden itibaren trakya bölgesinde kar yağışı başlayacak. edirne, çanakkale, tekirdağ ve kırklareli’de kar yağışı bekleniyor. trakya’da etkili olan kar yağışının cumartesi günü (yarın) sabah saatlerine istanbul’a ulaşması bekleniyor. ancak etkili kar yağışının akşam saatlerinde avrupa yakasında başlayacağı öngörülüyor. yağış gece anadolu yakasında da görülecek ve istanbul’un tamamı kar yağışının etkisi altına girecek.

kar bu kez istanbul’u kolay kolay terketmeyecek. pazar ve pazartesi günü de kar yağışının sürmesi bekleniyor. pazartesi günü akşam saatlerine kadar, etkisini kaybetse de kar yağışı bekleniyor. istanbul’da hava ciddi şekilde soğuyacak, soğumakla kalmayıp 3 gün boyunca değerler "0" ın üstüne çıkmaycak. cumartesi gecesinden itibaren 3 gün boyunca istanbullular’ın tamamı günün her saatine "0" ın altında yaşayacak. sıcaklığın ancak önümüzdeki haftanın ikinci günü, salı günü öğlen saatlerinde "artı" değere yükseleceği öngörülüyor.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/hava-sicakligi-8e-dusecek/491308
independence
anla$ilan o ki istanbul’un pek cok yerinde tum $iddeti ile ba$lami$ bu yagi$. mecidiyekoy’den bildirmek gerekirse burada henuz sadece saganak yagmur var.
independence
saat 03:11

muhit: mecidiyekoy

muhteviyat: kar yagi$i

rapor: saat 03:11 itibari ile mecidiyekoy semalarinda halen sagnak yagmur yagi$i devam etmektedir. ogrendigime gore trakya’dan istanbul sinirina kadar dayanan kar kendisini beylikduzu ve civarinda yogun $ekilde hissettirmi$tir lakin ic kisimlarda halen yagmurdan ba$ka bir numara yoktur.

independence mecidiyekoy’den bildirdi.
independence
mecidiyekoy’den saat 13:03 itibari ile son rapor;

kar ben uyurken gelmi$ ve halen yagmakta hem de e$egin siki gibi yagmakta. bak e$egin siki formatindaki yagi$ nedir nasildir ona hic girmicem, cok $iddetli yani oyle diyeyim sana.

yoku$larda henuz araclar icin bir risk yok ama bu $iddetle yagdigi taktirde 1 saat icerisinde ara caddelerde ve yoku$larda arac ula$imi cok guclukle yapilacaktir. 2 saat sonrasini soylemedim bak, 1 saat dedim sadece.
karpuzz
cnn turk’te geçen alt yazı : ’istanbul cumartesi gökgürültülü kar yağışlı 4 derece..
o ne lan? di mi ya di mi ya ben de ilk duyduğumda öyleydim işte gökgürültülü kar ne lan? bunyemin sürmeli’de de hava durumunu sunarken aynı kelime öbeğee. artık neresinden salladıysa..
independence
bu yagi$ once elektriklerin kesilmesine sebep oldu, ardindan da internet baglantisinin sicmasina. lan bir porno izleyeyim dedim hatun 45 dakikada ancak soyundu. yok hatunun nazindan degil bu, baglantinin yava$ligindan, zira ayni hatunun ayni filmde 7 dakikada pur-i pak oldugunu da bilirim ben.
independence
yogun bir kar yagi$idir eyvallah ama e5 gibi yollara ya zarari dokunmami$tir ya da belediye harbi super cali$mi$tir. ta buyukcekmece’ye gittim gece 00:00 sularinda mnecidiyekoy’den yolda hicbir aksaklik yoktu, sabah 06:30 da dondum yine hicbir aksaklik yoktu. yollarda in cin top oynamasi ise ayri bir olay. nihayetinde cok rahat bir kar yagi$i oldu en azindan benim gordugum kadari ile.
mitili
futbol stadyumlarını da kötü etkiledi bu yağış. örneğin dünkü kasımpaşa - bursaspor ve beşiktaş - istanbul bşb’nin maçları ertelendi, bugünkü galatsaray - gaziantepspor maçı için ali sami yen’in uygun olup olmayacağı belli değil.
independence
korkulan gibi olmadi, en azindan benim korktugum $ekilde olmadi. tum uyarilari dikkate alarak du$undum ki yollar gecilmez olacak, kaldirimlar kar ortusu sebebi ile gozukmeyecek, $oyle olacak boyle olacak. olmadi, tek olan en azindan bize a$iri gelen oysa doguda insanlarin bu havada neredeyse yuzdukleri soguk oldu. cok soguk evet, evimde 4 tane $omine yaktirdim rus hizmetcilerime yine isinamadim desem yeridir. az sonra sirf isinmak adina rus hizmetcilerimden 4 tanesi ile yakinla$mayi du$unuyorum.
independence
$u dakikalarda halen daha devam etmekte olan yagi$. uzerinden 2 gun gecti ama kar dinmedi, istanbul $u dakikalarda yine bembeyaz. sabah i$e gidecek olanlari guzel bir supriz bekliyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol