erzurum devlet tiyatrosu

pipisik
devlet tiyatroları’na bağlı bir teşkilat.

kendi dillerinden:

"erzurum devlet tiyatrosu ilk olarak 12 mart 1977 tarihinde hayati çorbacıoğlu’nun "koca sinan" adlı oyunuyla erzurumlulara merhaba demişti. devlet tiyatrosu’nun erzurum’daki macerasının başarılarla devam etmesini temenni eden güzel yazılar yazılmıştı. ancak "hoş temenniler"in bir tiyatroyu yürütmeye yetmeyeceği kısa zamanda anlaşılıyordu.

1981 yılında bir kez daha erzurum devlet tiyatrosu açılıyordu... fakat iki seferinde de düşünüldüğü gibi olmadı. ankara’dan erzurum’a turne gelmesiyle, "erzurum’da devlet tiyatrosu var" demek mümkün değildi. merkezden gönderilen oyunlarla, bölge tiyatrosunun yürütülemeyeceği anlaşılmıştı. tiyatronun, kendi teknik elemanlarına ve sanatçılarına ihtiyacı vardı"

12 aralık 1997’de, istemihan talay’ın kültür bakanlığı ve prof. bozkurt kuruç’un genel müdürlüğü döneminde, erzurum devlet tiyatrosu, kendi teknik ve idari personeli ile kendisi için prova yapmış olan, ergun sav’ın "can bebek" adlı oyunuyla seyircisine bu sefer hiç bitmeyecek bir birlikteliğin müjdesiyle merhaba dedi. ilk merhaba’nın yönetmeni ensar kılıç’tı.

ve bugün, o merhabanın üzerinden tam 11 yıl geçti erzurum devlet tiyatrosu, 11 yıl boyunca, 12 çocuk, 36 büyük oyunu olmak üzere toplam 48 oyunla seyircisinin karşısına çıktı.

ergun sav ile başlayan serüven, turgut özakman, orhan kemal, sadık şendil, güngör dilmen, haldun taner, haşmet zeybek, turan oflazoğlu, aziz nesin, adalet ağaoğlu, erman canatan, peter ustinov, shakespeare, moliere, çehov ,arbuzov, gogol, brecht, crisp, goldoni gibi seçkin yazarlardan örnekler sunarak devam ediyor.

11 yıl süresince, doğan yağcı, abdullah indir, ahmet burak bacınoğlu, erkan erdem müdürlük görevini üstlendiler.

11. yılımızda, ahmet burak bacınoğlu ile yola devam ediyoruz.

bugüne kadar, 45 sanatçı, 30 teknik personel geçti erzurum sahnesinden, 16 sanatçı, 20 teknik personeliyle yeni bir 11 yıla yürüyor."

bünyesindeki sahneler:

- erzurum devlet tiyatrosu sahnesi

iletişim bilgileri:

erzurum devlet tiyatrosu idari bina
adres: aşağı mumcu cad., otel dilaver karşısı, no: 69 kat: 1, merkez / erzurum
telefon: 0442 234 80 66
fax: 0442 234 80 64

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol