van devlet tiyatrosu

pipisik
devlet tiyatroları’na bağlı bir teşkilat.

kendi dillerinden:

"van devlet tiyatrosu 1997 yılı kasım ayında recep bilginer’in yazmış olduğu sarı naciye adlı oyunla perdelerini açtı. van devlet tiyatrosu açılışından bu güne kadar yerli ve yabancı olmak üzere toplam elli iki oyun sahneye konuldu.

van devlet tiyatrosu’nda; sezuanın iyi insanı (berthold brecth), iki efendinin uşağı (carlo goldoni), ramazanla jülide (erhan gökgücü), eşeğin gölgesi (haldun taner), bir şehnaz oyun (turgut özakman), keşanlı ali destanı (haldun taner), ateşli sabır (scarmeta), sırça kümes (tenessee williams), palto (n.gogol),t aziye(murathan mungan), yolcu (nazım hikmet), inishmore’un yüzbaşısı (martin mc donagh), kırkından sonra (alfanso paso), azizname (aziz nesin) oynanan oyunlardan bazılarıdır.

devlet tiyatroları genel müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan van devlet tiyatrosu’nun amacı türk sahne sanatlarının yurt içinde ve yurt dışında gelişmesini ve yayılmasını sağlamak, türk dilini yerleştirmek ve şive birliğini meydana getirmek. temel değerler üzerinden doğru yargılara varılmasını sağlamak, sanat ve estetik duygusunu geliştirmek. türk ve dünya klasik tiyatro eserlerini seyirciye tanıtmaktır.

alt ve üst olmak üzere iki ayrı fuayesi 412 koltuk kapasitesi, erkek ve bayan kulisleri ile her türlü oyunun sahnelenebileceği ölçülere sahip sahnesi aynı zamanda dekor ve diğer malzemeleri taşımak için yük asansörü de sahnemizde mevcuttur.

van devlet tiyatrosu kuruluşundan bu güne kadar başta doğu ve güney doğu olmak üzere türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde temsiller vermiş ve vermeye devam etmektedir.

2000 yılından bu yana her yıl 23 nisanda "her okul bir tiyatro" sloganı ile başlayan akdamar çocuk ve gençlik tiyatroları şenliği artık ulusal boyutta gerçekleştirilmektedir"

bünyesindeki sahneler:

- kültür merkezi sahnesi

iletişim bilgileri:

van devlet tiyatrosu idari bina
adres: fevzi çakmak cad. kültür merkezi / van
telefon: 0(432)2144106 - 0(432)2149586
fax: 0(432) 2146912

e-mail: [email protected]

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol