haiti ye yardım kampanyası

independence
bilgi sozluk adina duzenlenen bir kampanya degildir bu, bilgi sozluk sadece bir nevi araci olmaktadir hepsi bu.

konu $udur;

kimi kaynaklara gore 12 ocak 2010 haiti depremi sonucunda ulkede kimi kaynaklara gore 50 bin, kimi kaynaklara gore de 500 bin civarinda hayatini kaybeden insan ve depremden dolayli ya da direk olarak etkilenen 3 milyon insan var. sokaklarda cesetler 30 derecenin uzerinde seyreden sicaklik sebebi ile curuyorlar ve salgin hastaliklar ulkenin kapisinda. yagmalama olaylari almi$ ba$ini gitmi$ durumda. i$e bu sebeple kizilay haitiye yardim elini uzatmak amaci ile bir bagi$ hatti olu$turmu$.

2868

2868’e icerisinde hicbir yazi bulunmayan bombo$ bir mesaj yolladiginiz taktirde ya faturaniza 5 lira ucret yansiyor, ya da 5 liralik kontorunuz hesabinizdan du$uyor.

5 liranin anlamini du$unelim;

gece hayatina ali$kin insanlar icin taksim’de bir bardak bira dahi icemiyorsunuz bu paraya. sigara tiryakileri icin son zamlardan sonra 5 liraya ancak bir paket sigara alabiliyorsunuz. mesela 5 liraya sinemaya gidemiyorsunuz, tiyatro ha keza hayal durumunda. taksinin acili$i bile 2,5 lira. ozetle bu entryi okuyup gaza gelen arkada$larimiz olurlarsa, az anlamli hayatimiza belki bir nebze olsun anlam katabiliriz.

4 sms le acili$i yapiyorum. gerisi sizin bileceginiz i$.

alakali haber icin;

http://www.kizilay.org.tr/
independence
nadir de olsa kimi zaman yogunluktan oturu smsleriniz ula$mayabiliyormu$, iki kere ba$ima geldi aradim sordum kizilay’i ne i$ diye, bu aciklamayi yaptilar bana. bir sure sonra yeniden denenmesi gerekiyor bu durumda.
laughter
sabahtan beri uğraşıyorum kendi telefonumdan bir türlü yollayamadım mesaj, gitmedi. yok denemeye de devam edicem ama boş durmadım ben de başkasının telefonundan attım bu arada, bi şekilde oraya yardım gitmeli arkadaş, az-çok...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol