küresel eylem grubu

pipisik
3 aralık 2005’te küresel ısınma eylem günü çalışma grubu adı ile ilk çalışmalarını, "türkiye kyoto’yu imzala, temiz enerji istiyoruz" talebi altında yapan oluşum.

kendi dillerinden:

küresel eylem grubu yani bizler ilk küresel eylemimizi dünya ile aynı anda küresel ısınma ve mevcut enerji politikalarına karşı ‘’ türkiye kyoto’yu imzala temiz enerji istiyoruz’’talepleri ile 3 aralık 2005’te küresel ısınma eylem günü çalışma grubu adı ile yaptık. sadece iklim değişimi ile de kalmayalım istedik, arkasından küresel ısınma ile birebir bağlantılı mevcut enerji iklim değişimi ve türkiye’de uygulanmaya başlanan enerji politikalarına karşı "başka bir enerji mümkün – nükleer santrallere hayır – sinop çernobil olmayacak" kampanyalarını ekledik.

kürese eylem grubu küresel ısınmaya, nükleere, militarizme ve çok uluslu şirketlere karşı bireylerin katıldığı kitlesel bir kampanya birliği olarak kuruldu.

bütün bunlara karşı 2005’ten bu yana sokakta kampanya ve kampanyaların ardından mitingler düzenledik.

kitlesel bir kampanya

küresel eylem grubunun işleyişi açık çağırılar ve herkesin katılımına açık toplantılarda kararlar alınması biçiminde. gündemi tartışıyor, öneriler sunuyor her biri tartışılıp öyle karar alınıyor. toplantılara her birey kendini temsil ediyor. ancak her kampanyada tüm inisiyatif. dernek, örgüt, aydın, sanatçı ve kurumların desteğini almaya ve onları hem kampanyaların birebir aktivistleri yapmaya, hem de mitinglere katılmalarına çalışıyoruz.

hepimizin yapabileceği bir şey mutlaka vardır.

-okulumuzda, işyerimizde, sendikamızda, meslek örgütümüzde, mahallemizde, binamızda ya da sizin aklınıza gelen başka yerlerde toplantılar örgütleyebiliriz. toplantı duyuruları için afiş örnekleri sitemizin 25 nisan kampanya malzemeleri bölümünde hazır kullanılmayı bekliyor.
-toplantılarda sunum yapacak konuşmacıya ihtiyacınız var ise elimizden geleni yapmaya çalışırız. [email protected] e-posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için j a v a s c r i p t etkinleştirilmelidir. mail adresine yazmanız yeterli olacak.
-film gösterimi yapabiliriz. iklim değişikliğini basit aynı zamanda çarpıcı bir dille anlatan türkçe alt yazılı filmlerimiz var. 25 nisan kampanya malzemeleri bölümünden bu filmlere ulaşabilirsiniz, ayrıca keg’in 8 aralık 2007 istanbul mitinginin videosunu da izleyebilirsiniz.
-bildiri dağıtabiliriz. 25 nisan 2009 iklim mitinginin bildiri örneği, 25 nisan kampanya malzemeleri bölümünden indirebilirsiniz.
-afiş asabilirsiniz. mitingin afişlerini 25 nisan kampanya malzemeleri içinden indirebilirsiniz.
- 25 nisan için stickerlarımızın ilk versiyonu hazırlandı. 25 nisan kampanya malzemeleri bölümünden indirebilirsiniz.
-tabi 25 nisan mitingine katılabilirsiniz. sadece kendiniz değil, çoluğunuz çocuğunuz, anneniz babanız, eşiniz dostunuz, dayınız teyzeniz, amcanız halanız, öğretmeniz öğrenciniz, merhaba dediğiniz herkesin mitinge gelmesini sağlayabilirsiniz.
-yaptığınız tüm faaliyetleri hakkında bizleri haberdar ederseniz, sitede duyurusunu yapabiliriz, bu başkalarının da harekete geçmesini sağlayabilir hatta size yardımcı olabilecek başkalarına da ulaşmanızı sağlayabilir.

kampanyamızın ihtiyaçları çok

-web sitesi yapımından anlarım ve yardımcı olabilirim diyorsanız, lütfen [email protected] e-posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için j a v a s c r i p t etkinleştirilmelidir. adreslerine mail atın.
-matbaa işlerinde yardımcı olabilirim diyorsanız. bu harika olur. döviz, bildiri, afiş, sticker, stant görsel malzemelerinin çoğaltılması gibi birçok baskı işimiz var. bütün bunları birlikte halledebiliriz. [email protected] e-posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için j a v a s c r i p t etkinleştirilmelidir. adresine mail atabilirsiniz.
-tasarım yapabilirim diyorsanız, bu da pek bir güzel olur, yine [email protected] e-posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için j a v a s c r i p t etkinleştirilmelidir. adresinden haberleşebiliriz.
-toplantı örgütleyebilirim. ne kadar çok yerde toplantı yapabilirsek, o kadar çok kişiyi küresel ısınma konusunda bilgilendirebilir ve çözüm önerileri konusunda ciddi bir muhalefet örgütleyebiliriz.
-ya da sizin aklınıza gelmemiş ama şu konuda yardımcı olabilirim diyorsanız, keg aktivistleri ile iletişime geçin:

[email protected]

http://www.kureseleylem.org/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol