aylik en popüler sözlükler listesi saçmaligi

independence
buyuk sacmaliktir.

neden lan? diyecekler icin hemen aciklayayim.

bugun listeye bir goz attim da, bilgi sozluk 16. sirada ama ozgur sozluk isimli ismini bile yeni duydugum bir sozluk sitesi 7. sirada.

e peki nedir bu? neden ozgur sozluk isimli bir site bilgi sozluk’ten daha ileride?

aciklayayim dur, acele etme.

oncelikle bu sozluk listesini hazirlayan birey hangi cin fikirli bireyse $oyle bir yontem bulmu$ kendisine. misal aralik ayi ile alakali konu$mak gerekirse 01/12/2009 - 01/01/2010 tarihleri arasinda yazilan toplam entry sayisini aliyor ve 30 a boluyor, kar$ina cikan entry sayisini da baz alarak sozluklerin populerligini kendi gotunden adlandirarak bir liste hazirliyor.

oldu mu sana aylik en populer sozluk siralamasi?

oldu.

peki gercekligi nedir bunun?

sifir.

dur onun da sebebini aciklayayim sana.

$imdi bilgi sozluk 6 senelik bir sozluk sitesi ve icerisinde acilmami$ ba$lik yazilmami$ entry bulmak gercekten cok guc. boyle durumlarda da artik olay yazarlarin yaraticiligina kalmi$. ama yeni acilan sozlukler oyle mi ya?

ben $imdi yeni acilan bir sozlukten iceri dalarim, sevgili ba$ligindan dalarim, mustafa kemal ataturk ba$ligindan cikarim, bu dali$ ciki$ esnasinda da en az 350 / 400 entry yazarim ki bu da 3/4 saatimi almaz. e cin fikirli yarim benim, sen nasil veritabani full ceken bir site ile veritabani sifira yakin olan bir internet sitesini yazilan entrylerin coklugu ile siniflandirabilirsin ki? biz o yollardan geceli seneler olmu$, sen neyin pe$indesin hala?

$imdi baktim da bilgi sozluk’un alexa siralamasi 321.658, ozgur sozluk adi ile anilan sitenin alexa siralamasi ise 1.689.905. e hani ama ozgur sozluk 7. siradaydi da bilgi sozluk 16. siradaydi, nasil oldu bu populerlik boyle?

hayir daha da ilginci elemanin teki kalkip gotunden uydurdugu kimi kriterlere dayanarak bir liste hazirliyor, onca seneler sozluk yazarligi yapan bireyler bile bu listeyi ciddiye alarak dogru olarak kabul ediyor.

aklinizi yiyim sizin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol