senfonik metal

delirtmeyinlanbeni
metal müziğin klasik batı müziğindeki senfonik öğeler ile birlikte opera öğeleri içeren türüne denilir. senfonik metal hem başlı başına bir tarz olabildiği gibi baska tür metallerle karışım olarakta karşımıza çıkabilir. diğer türlerle karışımına göre oldukça çesitlilik gösterse de temel olarak klasik müzik melodilerinin ve enstrümanlarının metal müzik ile uyumunun sağlanması, kadın vokaller kullanılması ve bir opera veya senfoni dinlermiş havası uyandırmasıyla kendini ayırır.

diğer adı opera metalmiş.
mmkurabiye
nightwish ve kamelot bu tarzda dinlenebilecek gruplardır. ayrıca senfonik metal den hoşlananlara -phantom of the opera-yı izlemeleri tarafımdan tavsiye edilir.
hatta bu filmin soundtrack inden bir kuple yazmayı da bir borç bilirim:
...
sing once again with me our strange duet;
my power over you grows stronger yet.
and though you turn from me to glance behind,
the phantom of the opera is there
inside your mind.
...
greyfurt
bir müzik türünün öncüsü olup, prim yapma azmindeki endüstriyel toplum ürünü grupların yumurtladığı türlerden biridir.

hayır sırf muhalif olup durumun vehametine dikkat çekeyim diye basit bir arama yaptım, türlerin içinde kayboldum. dinlediğim halde "vay lan bunlar bunumu yapıyormuş?" dediğim gruplar oldu.

senfonik power metal ve senfonik black metal olaylarına hiç girmedim dikkat ettiyseniz.
ha birde bilmeyenler için:
(bkz: greyfurt metal)
(bkz: dilimlenmis greyfurt metal)
(bkz: senfonik ama dumanı tüten greyfurt metal)

ezik edit: dayanamadım, başkası yazmadan yazayayım dedim; taze sikilmis greyfurt metal die bisi yazacaktım ama okuduğunuz üzere, farklı anlamlar çağrıştırmasından tırstım. bu karşı konulmaz dürtü beni yazmaktan alıkoyamadı tabi.
ncan
dinlerken "hmm, bu ne acaba, hem klasik müzik hem metal?! ne denir ki buna? opera metal? opera death? senfonik metal?" dendikten sonra; araştırma yapılınca senfonik metal adlı bir sınıflandırma görülür ki, bence, erkişi kendi koyduğu sınıflama ismini söylese de fark etmeyecektir. sınıflama, sanata karşı uygulandığında bilindiği üzere yetersiz kalabilmektedir. bu yüzden rahat olun, dilediğiniz gibi ifade edin müziğinizi ve kendinizi. örneğin, necrophagist bence klasik müziktir. tıpkı rachmaninov gibi. her ikisini de ayrı ayrı sever, sayar, cd’lerini koklarım, bazen öperim.

ha senfonik metal mi? boşverin onu. bünyeye bir haggard belki yeter de artar bile. fazlasına ne gerek var he mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol