arapların kara olmadigi gercegi

kalimera
bizde genel bir inanış vardır. arapların koyu tenli olduğu. yok öyle bir şey efendim. izlediğimiz türk yapımı filmlerden, dizilerden sirayet etti bu yargı bize. onlar da nerden gördülerse artık...
hatta hüseyin amcamız azıcık kara olsa, arap hüseyin deriz. e bi de kara murat var ama o başka.
hani suriye’ye, ürdün’e de gitmişliğim yok ama biliyorum işin gerçek yüzünün böyle olmadığını. yani nasıl ki bizde var tek tük kara adamlar, onlarda da öyle.
bektasia
bilimsel olmayan verilere dayanarak siyah saç ve göz rengine sahip
beyaz tenli insanlardır .

birde arapların istisnai olarak kibar ve kültürlü olanlarıda vardır ancak ne yazık ki azınlıktadır .
emma the gold one
’hepsinin’ kısmı eksik kalmış saptama. arapların ’hepsi’ kara değildir bu doğru. sarı saçlı mavi gözlü beyaz tenli arap var. ben gördüm. fakat kara olanları da yok sayamayız. veriler var! gerçekler var! kara araplar var!
telsiz arkadasi
araplar karadır; safkan arapların kara olduğu bilinmektedir. fakat; sarı saçlı mavi gözlü ya da açık tenli kumral ya da daha değişik tonlamalarda arapların var olması yalnızca onların safkan arap olmadıklarını gösterir. örneğin; sarışın arapların varlığı, bundan dokuz yüzyıl öncesine dayanır. haçlı seferleriyle bölgeye gelmiş ve bir daha geri dönmemiş yüzbinlerce safkan avrupalı bu bölgeye sarı saçlılık ve mavi gözlülük gibi genetik özelliklerini de beraberinde getirmiştir. kumral ve açık tenli arapların varlığının sebebi, arap kavimlerinin sümer kavmi, israiloğulları ve diğer kavimlerin buluştuğu noktada yani mezopotamya bölgesi ve arap yarımadasının kuzeyinde buluşmaları ve bu bölgede kanların birbirine karışmasıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol