peter ernskine

seeyouindisneyland
peter 1954 yılında new jersey’de doğdu ve 5 yaşında davul dersleri almaya başladı.1972 yılında,stan kenton’ın orkestrasına(big band) katılmak için,indiana üniversitesi’ndeki klasik perküsyon eğitimini yarıda bıraktı.3 yıl süren kenton big band macerasını 2 seneyle maynard ferguson orkestrası takip etti. daha sonra 1978 yılında,bas gitar dahisi jaco pastorius’la mükemmel bir uyum yakaladığı,weather report grubuna katıldı. 70’lerin füjın’ı (fusion) daha çok funk-rock ağırlıklı olmasına rağmen,erskine,jaco’nun bir nevi üstüne çullanan veya aniden saldıran dinamiklerini övmek için,cazın çevik ve eliçabuk tuşesine sahipti.


5 yıl sonra,peter kaliforniya’dan new york’a taşındı ve steve gadd’in yerine steps ahead’de çalmaya başladı. 1987’de tekrar kaliforniya’ya döndü ve dünya çapındaki jazz günlerinin arasında,çeşitlendirmek için,tiyatro ve dans müzikleri yazdı. peter,bir düzinesi kendi adı altında olmakla birlikte,400’ün üzerinde albümde yer aldı. içlerinde john abercrombie, pat metheny, john scofield, chick corea, eliane elias, michael brecker, bob mintzer, jan garbarek, freddie hubbard, gary burton ve the yellowjackets gibi modern jazın dünyaca tanınmış müzisyenleri ve gruplarıyla kayıtlara girip turnelere çıktı. steely dan ve joni mitchell’la da çalışmış hatta austin powers’ın filminin müziklerinde bile çalmıştır.


2000’lerde,londra albert hall’da,bbc senfoni orkestrası’yla, klasik müzik virtüyozu evelyn glennie’nin yanında yer almıştır. bütün bunların dışında,peter’ın eğitim amaçlı seminer, kitap, video ve dvd’leri de bulunmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol